// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emma Hamberg: Hjerteflimmer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Emma Hamberg: Hjerteflimmer

Skrevet af den 13. januar 2020 – 06:41Ingen kommentarer

Man kan kun elske Emma Hambergs nye bog Hjerteflimmer. Bogen er fjerde og sidste bind i fortællingen om Tessan, Rosengädde og alle dens indbyggere på godt og ondt.

I Rosengädde planlægger byens driftige borgere en stor byfest. Det skal fejres at byen er i vækst og alle står sammen om at planlægge et brag af en fest, med dejlig mad, underholdning og konkurrencer.

Den lokale læge, Farbod, der har åbnet et lille lægehus har travlt. Det bobler op med nye initiativer, der skal sikre sundhed og tryghed for byens ældre, han tager sig god tid til samtaler med dem, der går og har lidt ondt i livet og han vil gerne gøre det så godt for alle.

Hjemme går hans kone Tessan rundt og kæmper med at få det hele til at hænge sammen. Hendes ellers nyåbnede restaurant er lukket helt ned på grund af en vandskade og samtidig har hun travlt med at lave frokost til alle børnene i byens børnehave. Hendes bror dukker op med en knust hjerte og flytter ind og en dag står eksmanden også udenfor døren – han er smidt ud af den nye kæreste.

Det roder rundt i Tessans hoved, da hun oven i det hele finder ud af at hendes far, som hun aldrig har kendt, har en berømt og dyr gourmetrestaurant et stykke fra Rosengädde. Han kender ikke engang hendes eksistens. Tessan ved ikke hvordan hun skal håndtere disse nye oplysninger og hun kommer ubevidst til at trække sig mere og mere væk fra hendes familie og velkendte hverdag.

Det er en skøn og varm historie, så velskrevet at man som læser afspiller hele handlingen som en film inde i hovedet. Man kan tydeligt se for sig, hvordan Tessan kører afsted i vintagekjole og gummistøvler, hvordan geden Bella tripper rundt i køkkenet og alle de andre i Rosengädda kæmper lidt med hverdagen, kærligheden og de mange bump som ligger på livets vej.

Det er skønt at følge Teassan, der bare så gerne vil elske og elskes og bare være lige der, hvor hun har det allerbedst. Men alligevel drages hun mod den fortid, der har formet hendes nutid og som ender med at true hendes fremtid.

Hjerteflimmer er skrevet af Emma Hamberg, der tidligere har arbejdet som illustrator og chefredaktør. Hun har skrevet flere bøger blandt andet Brunstkalenderen og Svømmeprøven.

Emma Hamberg, Hjerteflimmer, Forlaget Aronsen, 465 sider, 2019, oversat af Anette Broberg

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.