// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Shari Lapena: Naboparret
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Shari Lapena: Naboparret

Skrevet af den 30. december 2016 – 07:01Ingen kommentarer

En middag inde hos naboparret Graham og Cynthia for at fejre Grahams fødselsdag, det lyder da egentligt meget hyggeligt. Men nu er der bare lige den lille udfordring, at barnepigen melder sig syg lige før middagen, og Cynthia vil ikke have, at der er børn med.

Så nu står Anne og Marco med deres 6 måneder gamle Cora, som ikke må komme med og de er ikke enige om, hvad de skal gøre. Men Marco får overtalt Anne til, at de lader Cora blive hjemme med babyalarmen tændt – og så skal de skiftes til at se til hende hver halve time.

Aftenen skrider frem og forløber bedre for Marco, som flirter med Cynthia, end for Anne, som bare holder ud. Hun er træt og lider af en fødselsdepression, som også har tæret på deres ægteskab. De skiftes til at se til Cora, indtil de tager hjem ved 1 tiden. Men da de når hoveddøren, står den på klem, og Anne frygter straks det værste – og det får hun bekræftet: Cora er væk. Hvad er der sket i det korte tidsrum fra 00.30, hvor Marco så til Cora og frem til de kommer hjem? Kan Anne stole på sine egne observationer, for hun har problemer med at huske? Så kan hun være sikker på at Cora var i live, da hun så til hende sidst? Har Marco måske fjernet Cora, for at dække over, at Anne har slået hende ihjel?

Det er plottet til en meget spændende thriller, hvor forfatteren lag for lag afdækker en frygtelig sandhed og masser af hemmeligheder hos Anne, Marco, Cynthia og Annes stenrige forældre. Imens arbejder politiet på højtryk for at finde Cora med politimanden Rasbach i spidsen, som snart har den ene under mistanke, snart den anden.

Hvis du er til en god thriller med en overraskende slutning, så skal du ikke snyde dig selv for Naboparret. Jeg var spændt på bogen, som jeg fik i en bevispose med en sut i. God PR. Og mine forventninger blev i den grad indfriet.

Naboparret er Shari Lapenas første bog, men jeg håber, at der kommer mere fra hendes hånd.

Shari Lapena, Naboparret, Forlaget Gyldendal, 304 sider, december 2016, oversat af Steffen Rayburn-Maarup

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.