// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicolette Caven: Fantastiske Skabninger og hvor de Findes – Magiske Karakterer og Steder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Malebog

Nicolette Caven: Fantastiske Skabninger og hvor de Findes – Magiske Karakterer og Steder

Skrevet af den 26. september 2016 – 07:04Ingen kommentarer

Til november udkommer filmen inspireret af JK. Rowlings Fantastiske Skabninger og hvor de Findes endelig. Den foregår i Harry Potter-universet mange år før Harry modtog sit Hogwarts-optagelsesbrev adresseret til Ligustervænget 4, pulterrummet under trappen. For os, der ikke kan vente helt til november med at få mere af Rowlings fortryllende fantasy, er der forskellige muligheder. En af dem er Nicolette Cavens malebog af samme navn udgivet af HarperCollinsPublishers.

Caven, der også stod bag The Lord of the Rings Movie Trilogy Coloring Book, tegner naturalistiske scener fra filmen, med stor vægt på både karaktererne og baggrunden, som for det meste består af New Yorks gader anno 1926. Motiverne er detaljerige og meget letgenkendelige, hvis man har set filmtrailerne og/eller kender skuespillerne – eksempelvis Eddie Redmayne, Dan Fogler og Colin Farrell.

Som Rowling-fan er jeg begejstret for Cavnes fine streg og meget dynamiske scener, men som malebogsentusiast er jeg mildt sagt skuffet. Som sagt er der mange fine detaljer og baggrunde, men fladerne, der skal males, er for langt størstedelens vedkommende kolossalt store for en malebog, og vil udtømme tudser meget hurtigt. Derfor anbefaler jeg, at man anvender farveblyanter eller akvarelmaling, der er mere drøjt i brug, og hvor man lettere kan underholde sig selv med nuanceforskelle og skygger. Ellers bliver bogen meget hurtigt triviel. Stregerne er meget fine, og jeg vil således ikke anbefale malebogen til børn, i hvert fald ikke hvis de ikke i forvejen er rigtigt dygtige til at male.

Nicolette Caven, Fantastiske Skabninger og hvor de Findes – Magiske Karakterer og Steder, HarperCollins Nordic, september 2016, 80 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.