// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Annie Mai Nielsen: Det fjerde skud
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Samfund

Annie Mai Nielsen: Det fjerde skud

Skrevet af den 8. august 2014 – 07:07Ingen kommentarer

”Man skyder da ikke biltyve” er mantraet i denne tragiske fortælling, baseret på virkelige hændelser. Annie er mor til Michael. Han er en forpint sjæl, der erhverver sig som biltyv og som ryger ind og ud af misbrug samt landets fængsler. En kold november nat bliver Michael ramt af dræbende skud. Skuddene affyres af en politibetjent og det bliver starten på en bitter kamp mod systemet for Annie.

Situationen er både hjerteknusende og dybt tragisk. Derfor får man også både ondt i maven og medlidenhed med familien, som både skal overkomme en fundamental sorg og en voksende bitterhed. Men det laver ikke om på, at bogen forekommer at være skrevet ud fra dagbogsnoter. Det gør personbeskrivelserne papirstynde. Derfor bliver bogen kedelig og langtrukkent, uanset hvor meget empati man kan føle med de efterladte, samt betjenten, der næsten på hver side hænges ud ved navns nævnelse.

Jeg ser ’Det fjerde skud’ som en bog, der er skrevet for at give moderen luft. Det er den god til. Men for os andre er det et partsindlæg skrevet på et fundament af sorg, afmagt og hævn.

Annie Mai Nielsen, Det Fjerde Skud, Siesta, 2014, 354 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.