// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne-Marie Vedsø Olesen: Drift
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Anne-Marie Vedsø Olesen: Drift

Skrevet af den 11. februar 2023 – 06:47Ingen kommentarer

Man mærker næsten begæret, safterne og blodet løbe ud af siderne, når man giver sig i kast med at læse de 6 noveller af Anne-Marie Vedsø Olesen, som er samlet i den lille novellesamling Drift; med undertitlen Seks noveller om lidenskab og død. At give samlingen titlen Drift, er en meget rammende og rummende betegnelse, for novellerne beskæftiger sig netop med driftens og begærets to sider, som både kan være livgivende, men så sandelig også ødelæggende og dødelig.

Novellerne er skarpe og stramme i sproget samtidig med, at de er meget forskellige i deres udtryk og deres tema. Vi beskæftiger os både med det overnaturlige og mystiske. Vi oplever Shakespeares skrifter som klingende baggrund til en af novellerne, og vi er helt konkrete med en politiker på arbejde, som bliver fanget på det forkerte ben. Ja, bogstaveligt talt bliver hun taget med bukserne nede, – og lige præcis novellen Tip, som det sker i, kunne være en scene i en politisk tv-serie. Vi er med på sygehuset, hvor oversygeplejersken har nøglen til det saliggørende medicinskab, hvor vi ender nede i kælderen og bevidner sex på obduktionsbordet.

Novellerne er med undtagelse af en, alle blevet udgivet tidligere i forskellige samlinger, men det klæder dem at blive samlet i denne lille udgivelse. Ved læsning af disse noveller blev jeg revet rundt, og jeg fik lov til at se min egen drift i øjnene, og nogle gange var jeg nødt til at lægge bogen væk, for beskrivelserne blev simpelthen for voldsomme. Det skete især i den sidste novelle Orkestergraven, som er skrevet over Allan Edgar Poes Hjertet, der sladrede. Det er en virkelig ækel novelle, men samtidig med er den yderst læsværdig.

Jeg har stadig til gode at læse Anne-Marie Vedsø Olsens Vølvens vej, men disse noveller har givet mig blod på tanden. Jeg må læse noget mere af hende.

Anne-Marie Vedsø Olesen; Drift. Seks noveller om lidenskab og død; 2Feet Entertainment; 2023; 142 sider.

Der er lukket for kommentarer.