// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: Den røde glente
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Elsebeth Egholm: Den røde glente

Skrevet af den 21. juni 2022 – 06:14Ingen kommentarer

Uden at ødelægge historien for meget kan jeg godt røbe at Sally, som er hovedpersonen i Den røde glente, mister sin mand. Han efterlader lidt af et kaos for Sally, der bliver nødt til at flytte i parrets sommerhus, der ligger på Djursland hvor Sally voksede op, og hvor hendes søster stadig bor.

Sally er sygemeldt med en dårlig hånd fra jobbet som jordemoder og skal have fundet sig selv igen og det gør det ikke nemmere at det er i området, hvor fortiden hele tiden ligger på lur.

Hendes bedste ven fra barn- og ungdommen, kunstneren Silas, er også kommet retur til Mols. De to har en fortid sammen og en dyb, mørk begivenhed, der bærer på flere spørgsmål end svar og gør at de på ingen måde er dem de var en gang.
De drages mod hinanden – det kan ikke være anderledes, men da der endnu engang sker voldsomme ting, er det på tide at gøre op med fortiden.

Sally er mere forvirret end nogensinde. Hvem kan hun stole på og hvem kender sandheden?

Elsebeth Egholm skriver helt formidabelt og jeg elsker alt, hvad hun skriver. Hun kan lynhurtigt sætte en scene, en stemning og præsentere et persongalleri, så man som læser uden problemer kan lade sig opsluge af historien. Spændingen i historien, der hopper imellem fortid og nutid holder læseren fanget.

Det er så skønt, at handlingen foregår på Djursland, Helgenæs og Mols – det klæder historien godt, at den foregår som en del af et landsbymiljø, hvor alle kender alle og der holdes øje med hvad der sker, på godt og ondt.

Herfra skal lyde en varm anbefaling af Den røde glente, der endnu engang viser at Elsebeth Egholm rammer plet med en bog fyldt med spænding og den der kærlighed, der til tiden kan være temmelig kompliceret.

Vi har senest anmeldt Som natten kender stjernerne.

Elsebeth Egholm, Den røde glente, People´s, 408 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.