// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofie Due: Før vi ved af det vender lyset tilbage
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sofie Due: Før vi ved af det vender lyset tilbage

Skrevet af den 18. august 2021 – 06:53Ingen kommentarer

Debutantalarm!

2021 har budt på så mange gode debutantlæseoplevelser og Før vi ved af det vender lyset tilbage skriver sig lige ind i toppen af listen.

Leah flytter fra Odense til København. Hun er 21 år og får et delvist møbleret værelse på Nørrebro. I lejligheden bor to andre unge kvinder. Foran hende ligger storbyen, fremtiden og muligheder. Og bag hende er en opvækst i en familie stærkt forankret i Pinsekirken med fokus på traditioner, normer, tro og regler.

Leah skal finde sin egen vej. Sin egen mening med livet. Splittet mellem to kulturer, familiens religiøse på den ene side og storbyens og ungdommens på den anden. Det er spændende læsning og trosdelen og Leahs tvivlen er overraskende interessant for denne ikke troende læser. Faktisk var jeg usikker på om romanen var noget for mig. Men troen og tvivlen fylder på en måde, så det er flettet helt naturligt ind i Leahs hverdagsliv og dermed fylder det uden at fylde. Lyder kringlet, men det er det ikke, det giver så fin mening i romanen.

Sammen med Leah oplever læseren “den nye ungdomsverden i storbyen”, vi besøger fester, jobbet på en café, ungdomslivet. Med den fynske pige fra Pinsekirkens blik genopdager vi København. Det kan jeg godt lide. Leah har en åben og nysgerrig tilgang til det meste.

Titlen er genial. Den signalerer håb og bedring. Den signalerer op og ned. Den signalerer en cyklisk tilgang til livet.

Før vi ved af det vender lyset tilbage er en rigtig fin roman om ungdom, tro, forelskelse, døden og fællesskaber. Tonen er ungdommelig, optimistisk og meget behagelig de alvorlige emner til trods.

Oplagt til læsere af forfattere som Laura Ringo (Fødedygtig, Papirbryllup, Cremasterrefleksen), Martha Flyvholm Tode (Man kan også være søstjerne, På Bornholm må man græde overalt), og Døgnåben af Cecilie Grønlund, der alle skriver om det forvirrende liv i tyverne.

Sofie Due (f. 1993) læser Språk og Litteratur på Universitet i Sørøst-Norge. Hun har gået på Talentskolens Forfatterlinje of Forfatterstudiet i Bø. Hun er opvokset i Odense og bosat i København.

Sofie Due, Før vi ved af det vender lyset tilbage, Lindhardt og Ringhof, August 2021, 214 sider.

Der er lukket for kommentarer.