// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alexandra Potter: En ny chance
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Alexandra Potter: En ny chance

Skrevet af den 25. maj 2020 – 06:06Ingen kommentarer

Kort og godt, du går ikke glip af en stor læseoplevelse med denne bog, men du kan godt blive underholdt af den. I hvert fald hvis du er til bøger, der minder dig om Bridget Jones’ dagbog, men blot ikke er af samme kvalitet.

Tess var sammen med manden, Seb, som hun forventede at skulle leve med resten af sit liv. Det var han dog ikke enig i, og hun bliver sønderknust, da han slår op. En nytårsaften får hun en via et tv-program en forudsigelse fra en lektor i kulturhistorie om, at hvis man kaster noget ind i et bål på slaget 12 og det sender gnister rundt, vil man få sit ønske opfyldt i det nye år. Tess ønsker sig, at hun aldrig har mødt Seb, og tænk: det går i opfyldelse. Ingen andre end hende kender pludselig til det forliste forhold. Ja, det illustrerer måske meget godt niveauet i romanen.

Der er meget søgt i fortællingen, og troværdigheden er intet sted at se. Men hvis du køber den præmis, er det en hyggelig bog at læse. Især hvis du trænger til at slå hjernen helt fra – sådan har jeg det nogle gange, og så er det helt fint at følge Tess i hendes forsøg på at finde sammen med Seb igen, imens hun prøver at lære af tidligere fejl i forholdet. Samtidig er hendes chefs kærlighedsliv gået fra ægteskab til sofa på kontoret, og hendes roommate kæmper med manglende kærlighedsliv og en helt masse andre problemer, som Tess prøver at støtte hende i. Og så er der kureren Fergus, der ligeledes har udfordringer med sit kærlighedsliv, hvilket Tess på en ret uheldig måde prøver at afhjælpe.

Drømme, der bliver til virkelighed på godt og ondt, må være omdrejningspunktet for denne roman, og romantik lærer vi også om på godt og ondt. Især hvor forskellige opfattelser kvinder og mænd kan have af det. Og sidst, men ikke mindst, en lektie: Pas på med, hvad du ønsker dig, du risikerer at få det.

Vi har tidligere anmeldt Alexandra Potters roman “Forførende Paris”, og du kan læse anmeldelsen her: Alexandra Potter: Forførende Paris

En ny chance, Alexandra Potter, NB books. Oversat af Nanna Birch. 440 sider. Udgivet maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.