// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ernest Hemingway: Udvalgte reportager fra fire årtier
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ernest Hemingway: Udvalgte reportager fra fire årtier

Skrevet af den 30. januar 2020 – 05:32Ingen kommentarer

Den mand kunne skrive en vis legemsdel ud af bukserne. Det vidste vi egentlig godt fra at have læst og anmeldt “Hvem ringer klokkerne for” og “Farvel til våbnene“. Men i dette digre værk med et sandt overflødighedshorn af reportager fra nær og fjern om stort og småt sætter Ernest Hemingway en stor fed streg under det.

Det er ganske enkelt magesløst og en stor fornøjelse at læse, når “Papa” tager os med til tyrefægtning, bag linjerne i den spanske borgerkrig, til Normandiets strande på D-dag og ud på havet til dybhavsfiskeri.

De 75 reportager er typisk 3-8 sider lange hver. Det gør dem nemme at læse i toget, i bussen eller i pausen mellem dagligdagens gøremål. Og lynhurtigt indfanger Hemingway læseren og tager ham eller hende med til de fjerne himmelstrøg og ud på store eventyr. Man kan selvfølgelig læse reportagerne i kronologisk rækkefølge fra ende til anden. Men man kan også sagtens hoppe lidt rundt og eksempelvis kaste sig over reportagerne fra Den Spanske Borgerkrig.

Omkring halvdelen af reportagerne er ikke tidligere udgivet på dansk. Men det bliver de her, hvilket er med til at gøre værket endnu mere unikt og til en endnu større perle på bogreolen. Desuden er den pænt pakket ind med et elegant smudsomslag og trykt på lækkert tykt papir. Et “must” på bogreolen hos alle os Hemingway-aficionados. Men I andre kan bestemt også få noget ud af det. For eksempel Hemingways helt fantastiske beskrivelser og inddragelsen af sig selv i reportagerne.

Ernest Hemingway: Udvalgte reportager fra fire årtier. Lindhardt og Ringhof, 2020. 480 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.