// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ernest Hemingway: Hvem ringer klokkerne for?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » klassiker, Roman

Ernest Hemingway: Hvem ringer klokkerne for?

Skrevet af den 28. februar 2019 – 16:00Én kommentar

Den amerikanske forfatter og journalist Ernest Hemingway er en af det 20. århundredes største forfattere og “Hvem ringer klokkerne for?” er en af Hemingways bedste og mest kendte romaner.

Hemingway tager os med til et sted i de spanske bjerge i 1939 under Den Spanske Borgerkrig, hvor den amerikanske sprængstofekspert Robert Jordan er sendt hen for at sprænge en bro i luften som en del af en storoffensiv planlagt af oprørerne. Handlingen udspiller sig over en periode på 3-4 dage, hvor Jordan møder en række lokale spanske partisaner og knytter venskaber, fjendskaber og kærlighedsrelationer. Han tænker tilbage på sit liv i USA, sin far og farfars bedrifter samt sine oplevelser i Madrid, men den primære handling er i bjergene.

Hemingway giver os en gribende beretning om sammenhold, dødsangst, kærlighed og smerte. En beretning, der er blevet kaldt den bedste beskrivelse af den spanske borgerkrig. Og det er også virkelig godt. En fængende og fængslende beretning med sublime personbeskrivelser, en medrivende handling og et nærmest guddommeligt sprog. En sand klassiker.

Ernest Hemingway: Hvem ringer klokkerne for?. Lindhardt og Ringhof, 2016 (originaludgivelse 1940). 692 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.