// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ernest Hemingway: Farvel til våbnene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ernest Hemingway: Farvel til våbnene

Skrevet af den 7. april 2019 – 06:28Én kommentar

Det betegnes som Ernest Hemingways store gennembrud og en af de vigtigste romaner om Første Verdenskrig. Intet mindre. Og krigs- og kærlighedsromanen ”Farvel til våbnene” er da også virkelig god med virkelig maleriske beskrivelser af landskaberne samt tempofyldte og dramatiske begivenheder.

Vi følger den frivillige amerikanske ambulancefører Frederic Henry, der hurtigt forelsker sig i sygeplejersken Catherine. Ikke mindst da Henry bliver skadet ved fronten i Italien og indlagt på et hospital hos Catherine, der giver ham ekstra god pleje.

Henry tager tilbage til fronten, bliver hvirvlet ind i et kaotisk tilbagetog, må flygte for livet og ender til sidst tilbage på hospitalet – hvor Catherine ikke længere er. Han støver hende op, de flygter i fællesskab i nattens mulm og mørke og det hele slutter med at…. Tjaaa, det finder du ud af når du læser dette fremragende værk af en af det 20. århundredes største forfattere.

Ernest Hemingway: Farvel til våbnene. Lindhardt og Ringhof, 2017. Første gang udgivet 1929. 468 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.