// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Uhrup og Jesper Storgaard Jensen: Spis i Rom
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Jesper Uhrup og Jesper Storgaard Jensen: Spis i Rom

Skrevet af den 21. januar 2020 – 05:56Ingen kommentarer

Lad mig starte denne anmeldelse med at bringe en advarsel!

Hvis du får fingrene i denne bog, så begynder du straks at google efter billige flybilletter til skønne Rom. Bogen er nemlig en spiseguide til den evige stad, med de bedste råvarer og bedste spisesteder. Og man må sige at forfatterne har fået deres sag for, det er ikke nemt at vælge blandt så mange skønne steder.

Bogen indleder med et afsnit, der beskriver måltidskulturen i Rom – typer af spisesteder, hvornår spiser man, hvad hører med til hvilke måltider, hvordan bestiller man bord osv.

I bogen finder man en del klassiske restauranter sammen med moderne og nye spisesteder i alle prisklasser. Spiseguiden er inddelt i kvarterer, så når man planlægger sin dag rundt i byen, er det nemt at finde et godt måltid mad. Her er også en guide til hvordan man undgår de værste turistfælder, for det er spild af tid og penge i en by som Rom.

Jeg er begejstret for guiden til de romerske madmarkeder og cafélivet og beskrivelsen af de forskellige steder giver virkelig lyst til at besøge de mange skønne steder.

Forfatterne bag bogen er Jesper Storgaard Jensen og Jesper Uhrup Jensen. De er begge vilde med Rom og har enten boet der, eller rejst dertil mange gange. De udvalgte spisesteder er besøgt flere gange for at give den bedste beskrivelse og det er også nævnt, hvis der er noget, der er mindre godt. Til hvert sted er tilknyttet en lille faktaboks med adresse, åbningstider osv.

Forfatternes glæde til byen lyser ud af bogen og deres begejstring og passion for det gode måltid og den gode oplevelse smitter. En skøn spiseguide krydret med stemningsfulde fotografier, så man kun kan længes efter en forårstur til Rom.

Jesper Uhrup Jensen og Jesper Storgaard Jensen, Spis i Rom, Muusmann Forlag, 430 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.