// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tobias Stenbæk Bro: Et varsel om storm 2 – Blodets Sti
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Dansk roman, Fantasy, Roman

Tobias Stenbæk Bro: Et varsel om storm 2 – Blodets Sti

Skrevet af den 14. oktober 2019 – 05:57Ingen kommentarer

Jeg nævnte det i min anmeldelse af første bind, men jeg gentager det lige her fra starten af denne anmeldelse: Der er ingen tvivl om, at Tobias Stenbæk Bro er velbevandret i middelaldermiljøet, ligesom det er tydeligt at mærke inspirationen fra blandt andre George R.R. Martin og J.R.R. Tolkien.

Blodets sti er fortsættelsen på historien om de tre unge brødres, Rodrik, Cedrik og Stormfrik, rejse for at hævne deres far og for at forstå, hvem der vil dræbe dem og hvorfor. De bliver hele tiden mødt af nye trusler, som de skal lære at stå imod – både sammen og individuelt. De er meget forskellige af sind og af ekspertise, og derfor er deres ønsker og holdninger også meget forskellige. De skal således også kæmpe for at holde deres relationer rene og på linje med hinanden og for at holde sammen.

På turen lærer vi om Agamores fortid, der var udfaldet af søskenderivaliseringer mellem to brødre. Senere hen hører vi om andre broderlige rivaliseringer i landets historie. Det er et gennemgående tema, og det underbygger den stigende mistillid, man får, til hvorvidt de tre brødre kan holde sammen.

Meget af dette bind foregår på landevejen, forstået på den måde at de to rejseselskaber, vi følger, er på en fysisk rejse. Men de er sådan set også undervejs på en mental færd. De ransager hver og en sig selv, mens de forsøger at finde hale i, hvor de er, og hvor de bør være. Hver især gennemgår brødrene en forandring og synes tynget, men mest synes det at være tilfældet med Stormfrik.

Både world buildingen og plotkonstruktionen er formidable i disse bind. Stilen er fuld af billedsprog og maleriske beskrivelser. Det passer godt ind i den middelalderlige stemning. Det ser vi blandt andet, når månen og solen omtales med udtryk som “Simoras øje” eller “Rakoras Øje”. Det er mindre detaljer, som er med til at fuldende world buildingen ganske fint.

Mod slutningen af Blodets sti bliver den fulde betydning af prologerne til bind et og to tydelig for os. Det er altså en ret høj spændingskurve, der har strukket sig over mange sider, og stadig bliver vi mødt af et par kærkomne twist. Dette bind har jo været en slags dannelsesrejse, som jeg har nævnt tidligere. Derfor er det også naturligt, at deres mål, deres forståelse og forestillingen, om hvad deres mål er, ændres og udvikles i takt med deres anden rejse, både faktisk og mentalt.

Jeg er vældig glad for denne fantasyserie indtil videre, og jeg synes, alle skal læse den. Alle fantasyfans med hang til den middelalderlige stemning skal læse den – både unge og voksne.

Læs også anmeldelsen af første bind, Væddermændenes nat.

Tobias Stenbæk Bro: Et varsel om storm 2 – Blodets sti. Forlaget Turbine, 2019. 371 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.