Nikolaj Kirk: Mad til folket
Nikolaj Kirk kæmper en kamp for håndlavet mad. Han ønsker at alle skal have glæden ved duften og smagen af hjemmelavet mad. Vi skal inspireres og eksperimentere og tage chancer i vores køkken.
Med Nikolaj Kirks kogebog ”Mad til folket” er der lidt af det hele og masser af inspiration. En fin bog, der er til at gå til med glade opskrifter til almindelige familier.
Nikolaj Kirk har hentet inspiration fra hele verden og hjemme i lille Danmark igen, bliver han lidt ærgerlig over at se den stigende tendens til færdigretter og fastfood.
Vi er blevet smagsforskrækkede – vil ikke smage på noget nyt og sidder fast i forestillinger om at vi ikke kan lide fisk, kål eller gedeost. Nikolaj Kirk tænker ikke på store gastronomiske tiltag, han ønsker frisk mad, håndlavet mad, mad med smag og duft af hele verden i dit eget køkken.
Her er lidt af det hele – salater, pastaretter, fisk, grønne retter og bagværk. Alle opskrifterne er illustreret med fine fotos af Christian Stæhr. Selve opskrifterne er skrevet med hvidt på sort baggrund og det kan virke lidt utydeligt, men ellers er de enkle og til at gå til.
Nikolaj Kirk, Mad til folket, Politikens forlag, 267 sider, 2009