// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Shari Laapena: En fremmed i huset
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

Shari Laapena: En fremmed i huset

Skrevet af den 18. januar 2018 – 07:01Ingen kommentarer

En aften kommer Tom hjem til et tomt hus. Hans kone Karen er ikke hjemme, selv om hun burde være det. Hvad værre er, så er det helt tydeligt, at hun har været hjemme og er faret ud af døren uden at få sin taske og mobil med. Hoveddøren har hun heller ikke låst. På køkkenbordet ligger spaghetti klart til at blive kogt. Der er noget helt galt. Hvor galt går op for Tom nogle timer senere, da politiet henvender sig og fortæller, at hans kone er kørt galt og er kommet meget slemt til skade. Hun er kørt alt for hurtigt i den hårde del af byen, og er kørt direkte ind i en lygtepæl.

Da Karen vågner på hospitalet, kan hun intet huske fra ulykken eller timerne op til. Derfor kan hun ikke forklare, hvorfor hun befandt sig i den tarvelige del af byen uden sine personlige ejendele eller hvorfor hun har overtrådt fartgrænsen voldsomt. Hun som altid holder sig inden for lovens rammer. Tom har svært ved at tro på, at hun ikke kan huske noget, men lægen forsikrer, at det er normalt ved et hovedtraume og at hukommelsen i langt de fleste tilfælde kommer igen.

Ud over Tom får Karen også besøg af naboen Brigid, og som er hendes bedste veninde. Brigid er en af de få mennesker, hun har i sin omgangskreds. Hun arbejder faktisk i hendes mands (Bobs) begravelsesfirma.

Da Karen kommer hjem fra hospitalet, er der slået skår i hendes og Toms ægteskab. Tom har ikke længere tillid til Karen, for det er tydeligt, at der er noget galt. Tom begynder at sætte spørgsmålstegn ved sin kones handlinger. Det går op for ham, at selv om de har været gift i snart to år, så kender han ikke meget til hendes baggrund. Så hvem er hun egentligt, og skjuler Karen noget for ham?

Karen har før ulykken haft problemer med, at hun troede, at nogen gik rundt i deres hus. Hun kunne se det på ting, som er flyttet lidt eller et glas som pludselig står ved håndvasken. Hun har ikke tidligere fortalt Tom om det, men da det fortsætter, siger hun det. Han slår det hen med, at det må være hendes hovedtraume, der driller hende. Samtidigt interesserer politiet sig meget for Karen, fordi der er fundet et lig af en mand lige i nærheden af, hvor hun kørte galt. De har fundet et par gummihandsker, som de tror er Karens, hvilket hun benægter. Men der er dækaftryk på, som viser sig at være fra hendes bil. Både politiet, Karen og Brigid er interesseret i, hvem manden er.
Brigid går også meget op i Tom og Karen og glemmer helt sin egen mand Bob, som hun egentligt ønsker langt væk. Men hvad er det for en dagsorden Bridig har?

Shari Lapena har lagt i kakkelovnen til en spændende psykologisk thriller, hvor man som læser aldrig helt ved, hvor man har de enkelte hovedpersoner før til allersidst. Hendes psykologiske beskrivelser af hovedpersonerne og velkomponerede plot fungerer rigtigt godt. En fremmed i huset er bestemt værdig til at følge efter Naboparret, som var hendes første bog, og et godt bud på læsning her i vinter.

Læs også anmeldelse af spændingsromanen Naboparret af samme forfatter.

Og læs også meget gerne vores anmelder Morten Kidals anmeldelse af En fremmed i huset.

Shari Laapena, En fremmed i huset, Forlaget Gyldendal, 301 sider, oversat af Steffen Rayburn-Maarup, december 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.