// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » David Lagercrantz: Manden der søgte sin skygge
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

David Lagercrantz: Manden der søgte sin skygge

Skrevet af den 16. september 2017 – 07:34Ingen kommentarer

Det er to år siden, at David Lagercrantz skrev sin første bog om Lisbeth Salander – og han har gjort det igen! Han har skrevet en helt igennem velkomponeret spændingsroman, hvor Lisbeth Salander og Michael Blomkvist bliver hvirvlet længere ind i det univers, som har dannet Lisbeth Salander. Det er top god underholdning, og jeg er i den grad solgt over den måde David Lagercrantz løfter arven fra Stieg Larsson.

Det er alvorlige temaer, der bliver taget op i bogen: der er kvinden, der bliver undertrykt af familien og tvunget til et liv uden frihed, der er søskende der tvinges fra hinanden ved adoptioner, der er mishandling af børn, der er mennesker med særlige træk, der gør, at livet kan blive svært. Der er også hele diskussionen om arv og miljø, og hvad der bestemmer, hvem vi er og hvad vi bliver. I denne bog kædes det hele sammen til en pageturner.

Vi møder Lisbeth Salander i fængslet Flodberga, hvor hun skal sidde i to måneder, fordi hun skjulte en 8-årig autistisk dreng. En af hendes medfanger, Faria Kazi sidder fængslet for mordet på sin bror. Hun bliver daglig overfaldet af fængslets ukronede dronning, Benito, og Lisbeth frygter for hendes liv. Det kommer til en konfrontation mellem Lisbeth og Benito, som fængselslederen ikke har held med at stoppe.

Lisbeth har ellers nok at se til med at grave i sin fortid, hvor hun levede ulykkeligt med sin voldelige far, sin tvillingesøster, der hadede hende og sin mor, som hun elskede. Da hun bliver fjernet fra hjemmet, bliver det som bekendt ikke bedre. Men hvor slemt det var viser sig i dette bind, hvor Lisbeth er på sporet af en helt forfærdelig skæbne for hende og andre børn. En skæbne der bunder i eksperimenter med menneskeskæbner.

Mikael Blomkvist er selvfølgelig med som den evige hjælper, der også har snuset sig frem til en anden historie – som måske hænger sammen med Lisbeths liv.

Vi møder også Leo Mannheimer, som er en erhvervsmand, der er lynende intelligent og musikeren Dan Brody, der lever af at spille guitar på en helt speciel måde. Men hvad de to har med det hele at gøre, må du læse dig til i Manden der søgte sin egen skygge. Husk at have tid når du sætter dig, for bogen er ikke til at lægge fra sig.

David Lagercrantz, Manden der søgte sin skygge, Forlaget Modtryk, oversat af Agnete Dorph Stjernfelt, 366 sider, september 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.