// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tove Alsterdal: Lad mig tage din hånd
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Tove Alsterdal: Lad mig tage din hånd

Skrevet af den 25. april 2015 – 07:50Ingen kommentarer

Helene og Charlie er søstre, men har ikke noget med hinanden at gøre. Som ganske små blev de efterladt af deres mor, og deres far, som er alkoholiker, efterlod dem hos en kæreste.

Helene er i dag arkitekt, lever med mand og to børn og hendes familieforhold er ikke kendt af nogen. Hendes forældre er døde og der er ingen søskende. Men da hun bliver kontaktet af politiet, fordi hendes søster Charlie er død, må hun tage hul på et gammelt kapitel af sit liv, hun ellers havde lagt bag sig.

Charlie var meget optaget af at finde ud af, hvad der skete med deres mor og hun levede et rodløst liv med stoffer og mange mænd. Politiet er hurtige til at lukke efterforskningen og afskrive hendes død som selvmord.

Helene finder i oprydningen en masse mystiske ting og begynder at tvivle på, at Charlie begik selvmord. Politiet vil dog ikke genåbne efterforskningen og hun tager sagen i egen hånd. Det er på ingen måde ufarligt og vi tages med på en lang og ujævn vej gennem familieforhold, uforløste drømme, og en brutal del af Sydamerikas historie, hvor mange tusind mennesker forsvandt sporløst i slut 1970’erne.

Tove Alsterdal skriver rigtig godt og der er en god balance mellem fiktion og verdenshistorie. En altid interessant kombination og hun formår at bevare spændingen hele vejen.

Lad mig tage din hånd er kåret som årets bedste svenske krimi i 2014.

På bogblogger har vi også anmeldt Tove Alsterdals to forrige spændingsromaner, Kvinderne på stranden og Begravet i stilheden.

Tove Alsterdal, Lad mig tage din hånd, Modtryk, marts 2015, 451 sider.