// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Hastrup: Blodig genvej
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Julie Hastrup: Blodig genvej

Skrevet af den 4. november 2011 – 12:57Én kommentar

Den ni-årige Sofie er en varm sommerdag på udflugt med sin familie. Mens de voksne pakker tæpper og madkurv ud løber Sofie hen på naturlegepladsen. Da familien skal spise er hun væk. Helt væk.

Drabsefterforsker Rebekka Holm, som vi kender fra de Bogbloggerroste krimier En torn i øjet og Det blinde punkt, sættes hurtigt på sagen.

Det viser sig, at Sofie er en lidt forsømt pige, der gerne søger kontakt med voksne og pilen peger i retning af flere mulige gerningsmænd. Er det hendes stedfar, som er træt af hende, og derfor har fået hende af vejen? Eller er det stedfarens hashrygende og ynkelige lillebror, der igennem længere tid har haft besøg af Sofie uden at hendes mor har vidst det, og som nu har gjort hende ondt? Eller er det den sære Søren, der bor alene med sin gamle mor og som er lidt for begejstret for små piger, der har været på spil?

Endnu en pige forsvinder, men der er stort set ingen ligheder mellem de to piger. Er der tale om endnu en gerningsmand eller er der noget Rebekka og holdet har overset?

Blodig genvej er årsagen til, at jeg næsten ikke kunne komme op torsdag morgen! I takt med læsningen fik jeg elimineret bogens mænd som gerningsmænd en efter en og da det gik op for mig, hvem gerningsmanden var og hvad motivet kunne være, kunne jeg ikke efterlade Rebekka alene i det mørke sommerhus i Veddinge Bakker! Blodig genvej holder spændingen til det sidste, plottet er godt skruet sammen og bogen er skrevet i et sprog, så det er nemt at forstå uden dog at være for fladt.

Er du til velskrevet krimi er Blodig genvej et spændende bud på god underholdning.

Julie Hastrup, Blodig genvej, November 2011, Rosinante, 320 sider.

Én kommentar »

  • Grethe Nørgaard Pedersen siger:

    Julie Hastrup er min datters skoleveninde. Hun skriver utroligt godt.
    Jeg har lest de to andre bøger hun har skrevet og jeg har været meget optaget af dem.

    Hilsen
    Grethe

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.