// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Hastrup: En torn i øjet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Julie Hastrup: En torn i øjet

Skrevet af den 26. maj 2009 – 10:233 kommentarer

“En torn i øjet” er en virkelig god og spændende debutkrimi. Der er efterhånden ved at være konkurrence på den danske krimiscene med alle de nye krimiforfattere, der dukker op. Heldigvis kan de fleste både komme på en interessant historie og samtidig skrive, så læseren bliver fanget. Det gør sig også gældende for Julie Hastrup.

En lun sensommernat bliver den unge, kønne Anna brutalt myrdet ikke langt fra sit hjem. Det varer ikke længere førend den unge bølle Alex bliver udpeget som morder. Men er det nu også ham, der står bag mordet? Den 35 årige efterforsker Rebekka Holm bliver af Rigspolitiets Rejsehold udstationeret i Ringkøbing for at assistere ved opklaringen af forbrydelsen. Inden længe bliver en lille pige Anna bortført fra et supermarked, mon der er sammenhæng mellem forbrydelserne eller et det tilfældigt at pigerne hedder det samme? Den karismatiske præst i den lokale frikirke og hans familie kommer også i politiets søgelys og først tænkte jeg “åh nej, det er vel ikke en kopi af Camilla Läckbergs Prædikanten”, men jeg kan godt afsløre, at det er det ikke.

Sideløbende med opklaringen får vi gradvist historien om, hvorfor Rebekka Holm for 16 år siden forlod sin hjemby Ringkøbing og ikke siden har været der. Hun har et noget kompliceret og anstrengt forhold til sine forældre grundet en hændelse for mange år tilbage.

Og så er der selvfølgelig den obligatoriske snert af romantik. Rebekka Holm er trods sine 35 år single og skal arbejde sammen med den lidt ældre Michael, der naturligvis er fraskilt og far til en lille datter. Trods det faktum at Rebekka Holm skal tilbage til København er der lagt op til yderligere romantik i de kommende bøger.

Der er en god vekslen mellem selve krimifortællingen og skildringen af personerne privat. Jeg er sikker på, at “En torn i øjet” nok skal blive positivt modtaget af de danske krimielskere. Bogen udkommer d. 28. maj på forlaget Bazar.

Julie Hastrup er født i 1968, uddannet journalist og har blandt andet arbejdet for DR og TV2/Lorry. “En torn i øjet” er hendes debut og det er første bind i en ny dansk krimiserie. Foreløbig er der planlagt tre bind i serien om Rebekka Holm.

Julie Hastrup, En torn i øjet, Bazar, Maj 2009, 343 sider.

3 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.