// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sarah Jio: Husbåden i Seattle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sarah Jio: Husbåden i Seattle

Skrevet af den 22. maj 2024 – 05:29Ingen kommentarer

Ada Santorini er en dygtig rejseskribent. Hun skriver om rejser og har ofte sin mand og datter med på turene. Hun er ambitiøs og klar til at give den gas med karrieren.

Så sker der noget dybt tragisk. Hendes liv rykkes fra hinanden og intet bliver nogensinde det samme igen. Hun trækkes ned i et sort hul af sorg og skyld.

For at finde ind til sig selv igen lejer hun en husbåd i Seattle, på Boat Street. En lille idylisk landsby af husbåde, der skal give hende noget ro. Her skal hun ikke forholde sig til ret meget andet end at holde sig i live.

I husbåden står en gammel trækiste. I den finder Ada ting der har tilhørt en tidligere beboer, en ung kvinde ved navn Penny. Ada bliver nysgerrig på Pennys historie og da det viser sig, at hun forsvandt sporløst i 1959, vil Ada grave lidt mere i historien.

Men dem der kendte Penny dengang er ikke meget for at fortælle, hvad de ved. Ved at undersøge Pennys historie finder Ada noget at stå op til igen og langsomt finder hun tilbage til et liv, der skal leves på trods af smerter.

Sarah Jio har en evne til at skrive fine og gode romaner om ting der er svære, senest “Huset på stranden”, der også ulmer at sorg og tragedie. Men fortællingerne handler også om håb, nye begyndelser og om kærlighed og det gør dem i den grad værd at læse.

Sarah Jio er en amerikansk bestsellerforfatter, der har solgt bøger til udgivelse i over 30 lande. ”Husbåden i Seatle” er hendes syvende roman på dansk.

Sarah Jio, Husbåden i Seatle, på dansk ved Ulla Oxvig, Gads Forlag, 380 sider, 2024

Der er lukket for kommentarer.