// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Tove Ditlevsen i billeder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Biografi

Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Tove Ditlevsen i billeder

Skrevet af den 16. december 2023 – 05:31Ingen kommentarer

Tove Ditlevsen i billeder er en livsskildring af forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Gennem mere end 100 billeder, hvoraf mange ifølge pressebrevet ikke tidligere har været offentliggjort, folder Tove Ditlevsens liv sig ud fra barndommen på Vesterbro, over ungdommen med vennerne, til moderskab og ægteskaber, afhængigheden, indlæggelser og forfatterskab.

Der er både familiefotos og fotos taget af fotografer i forbindelse med interviews i aviser. Det betyder, at der både er arrangerede/opstillede fotos og fotos af mere afslappet og privat karakter. Anne Lise Marstrand-Jørgensen kommenterer, analyserer og perspektiverer på både forsider af Ditlevsens bøger og de valgte fotos i bogen. Det er jeg ret begejstret for, da det fik mig til at dvæle mere ved hver enkelt foto, end jeg normalt gør. Anne Lise Marstrand-Jørgensen skriver kort, poetisk og fint om de enkelte fotos og viser et stort kendskab til Ditlevsens forfatterskab.

Hvis du ligesom mig med fornøjelse har læst flere af Tove Ditlevsens udgivelser, vil du formentlig også synes, at det er en skøn udgivelse. Jeg bliver rørt af at læse om hendes liv. Måske fordi så meget af fortællingen handler om det svære i livet. Det mange af os i mere eller mindre grad i løbet af vores tid støder ind i.

“Tove Ditlevsen slipper man ikke igen, hvis først man er ramt og berørt. Eller også er det hende, der ikke slipper taget i os”, skriver Anne Lise Marstrand-Jørgensen meget rammende.

Tidligere på året udkom bogen Min mormor var Tove Ditlevsen af Lise Munk Thygesen, som netop er barnebarn af Ditlevsen. Det er en fortælling om svær opvækst og vanskelige familierelationer. Jeg skrev om bogen, at det er en personlig fortælling, der for nogle læsere vil vække genklang og for andre vil præsentere en virkelighed så langt fra deres egen. Relevant, velskrevet, barsk!

Jeg kunne nævne mange andre bøger af eller om Tove Ditlevsen, men vil slutte af med at nævne udgivelsen Jeg holder skam kæft med meget, som er en samling interviews, der også giver et indblik i Tove Ditlevsens liv som forfatter, ægtefælle, kvinde og mor.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Tove Ditlevsen i billeder, Oktober 2023, 208 sider.

Der er lukket for kommentarer.