// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Thomassen: Hviskende glansbilleder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Krimi, Roman, Spænding

Lars Thomassen: Hviskende glansbilleder

Skrevet af den 28. december 2023 – 05:59Ingen kommentarer

Lars Thomassen leverer endnu engang en rigtig solid thriller bygget op af alle de rigtige elementer for, hvordan en historie skal holde dig fanget. Og ”Hviskende glansbilleder” holder mig virkelig fanget.

Vores ’Cold Case’-gruppe RET (Rejsende efterforskningsteam) er tilbage med endnu en sag. Men de skal lige slikke deres sår lidt. Iben Brahms er stadig ikke kommet sig helt efter den sidste sag, og de har mistet et medlem.

Til gengæld tager de den sag op, der fik Asger Hartvig til overhovedet at sige ja til at arbejde i RET. De skal finde den person, der for mange år siden myrdede hans datter. Samtidig er en ung mand i Vejle forsvundet. Ikke en sag, RET normalt ville kigge på. Men da de tilfældigt kommer til at høre om sagen, opdager de, at den måske trækker tråde langt tilbage i tiden.

Det er lidt svært at sammenligne Lars Thomassen med andre end Jussi Adler Olsen. De har begge lånt lidt ondskab af Jeffrey Deaver, men fordi det foregår i danske rammer, så kommer det hele lidt tættere på.

Og igen giver Thomassen plads til det spirende forhold mellem Iben og Asger, og det er en herlig rød tråd, der løber igennem bøgerne, uden at den får lov at fylde for meget.

Thomassen har en eminent sans for balance i sin fortælling, og den spændende hovedfortælling er en genistreg i sig selv. Jeg ved, den slags virker på mig, når jeg tydeligt kan sætte ansigter på de enkelte figurer. Og skulle nogen give sig i kast med at lave en filmserie af Alfabetserien, så tror jeg, succesen ville være ganske sikker. Selve forbrydelsen i de enkelte historier – ligesom hos Jussi – er af så atypisk og grov en karakter, at vi som læsere kommer ud af vores comfort zone, hvilket selvfølgelig gør os mere modtagelige overfor de sideløbende og lidt blødere fortællinger.

Det er rigtig godt skruet sammen, og når jeg læser sådan en bog, glæder jeg mig altid meget hurtigt til den næste.

Lars Thomassen: ”Alfabetserien: C – Hviskende glansbilleder”, Forlaget Månen, 408 sider, udkom november 2023.

Læs også:
Lars Thomassen: Alfabetserien: A – Mørket lyver altid

Lars Thomassen: Alfabetserien: B – Se dig om ved alle døre

Jussi Adler Olsen: Offer 2117

Der er lukket for kommentarer.