// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anne Sofie Kragh: Showbiz
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Anne Sofie Kragh: Showbiz

Skrevet af den 22. november 2023 – 05:37Ingen kommentarer

Indr√łmmet. Varedeklarationen er meget klar. “Showbiz er en insiderfort√¶lling om dansk politiks mest s√¶rpr√¶gede karakter” st√•r der p√• bagsiden. Og bogens undertitel er “I h√¶lene p√• Morten Messerschmidt”.

Så vi ved egentlig godt, at det her ikke er en kritisk bog om Morten Messerschmidt, hvor forfatteren har talt med 50-100 kilder for at kunne fortælle hele historien om en af Danmarks mest kontroversielle politikere. Både de gode og de dårlige sider.

Det her er en insiderberetning, hvor forfatter og journalister Anne Sofie Kragh har været med bag kulissen hos Morten Messerschmidt igennem ni år. Mest intensivt de sidste 2-3 år. Det er den vare vi får.

Og fair nok. Det er et interessant indblik vi får, hvor der bliver sat flere nuancer på personen Morten Messerschmidt. Hvor vi får dokumentation for det, som mange af os nok havde en lille mistanke om. Nemlig at han i virkeligheden har to personligheder. Messerschmidt i medierne og offentligheden. Morten i privaten. To vidt forskellige personer.

Men det bliver kvalmende undervejs hvor mange kritiske sp√łrgsm√•l og vinkler, som Anne Sofie Kragh sk√łjter henover. Hele balladen i Dansk Folkeparti og hvordan en h√•ndfuld MF’er vender Messerschmidt ryggen. Ja, og s√• selvf√łlgelig hele MELD og FELD-sagen.

I stedet f√•r vi igen og igen tudet √łrerne fulde af, at Morten Messerschmidt h√łrer opera. Ja, tak. Det er meget fint. Og skal naturligvis n√¶vnes. Men igen og igen og igen og igen…

Konklusionen m√• v√¶re, at “Showbiz” er det, som den udgiver sig for at v√¶re. En insiderberetning, hvor forfatteren beskriver hvad hun ser og ukritisk lytter og observerer. Det er genren. Og det er der ikke noget galt i. Morten Messerschmidt HAR en interessant historie. B√•de privat og politisk. Og Anne Sofie Kragh skriver godt og en gods lytter og observat√łr. S√• vi f√•r en ganske udem√¶rket insiderberetning.

Så må vi bare håbe, at andre laver den mere kritiske bog en dag.

Anne Sofie Kragh: Showbiz РI hælene på Morten Messerschmidt. Politikens Forlag, 2023. 260 sider.

Der er lukket for kommentarer.