// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pascal Engman: X
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Pascal Engman: X

Skrevet af den 2. november 2023 – 03:25Ingen kommentarer

Den svenske journalist og forfatter Pascal Engman er en produktiv herre. På fire år har han udgivet fem knaldgode spændingsromaner i eget navn, og en sammen med en forfatterkollega. Og nu har han gjort det igen med femte bog i serien om den svenske krimibetjent Vanessa Frank.

I “X” tager Engman os med ind i bettingindustriens brogede verden, hvor der hver dag spilles for milliarder af kroner p√• sportsv√¶ddem√•l. Og hvor matchfixing er udbredt. Kampen om de mange penge og om at f√• spillerne til at g√łre de rigtige ting, s√• v√¶ddem√•lene g√•r hjem, bruger Engman p√• fornem vis som bagt√¶ppe til en nervepirrende sp√¶ndingsroman.

Vi m√łder meget forskellige mennesker i vidt forskellige parallelle handlingsforl√łb. Men pludselig krydser de spor, og tingene giver meget mere mening. Samtidig er der sm√¶k p√•. Masser af action og lige-ved-og-n√¶sten h√¶ndelser, hvor man tror, at nu er alt h√•b ude. Og endelig er Pascal Engman ikke bange for at ramme hovedpersonen og hendes tro v√¶bner h√•rdt.

Hvordan han g√łr det, ved jeg ikke. Men Engman leverer endnu en gang en forrygende fort√¶lling p√• knap 600 sp√¶ndingsm√¶ttede sider. Og det er ikke √©n side for langt. Her er ingen tomgang eller alenlang indledning – som det var tilf√¶ldet med de meget hypede Stieg Larsson-b√łger.

Så det er bare med at hoppe med på Vanessa Frank-vognen. Du bliver ikke skuffet.

Pascal Engman: X. People’s Press, 2023. 596 sider.

Der er lukket for kommentarer.