// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pascal Engman: X
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Pascal Engman: X

Skrevet af den 2. november 2023 – 03:25Ingen kommentarer

Den svenske journalist og forfatter Pascal Engman er en produktiv herre. På fire år har han udgivet fem knaldgode spændingsromaner i eget navn, og en sammen med en forfatterkollega. Og nu har han gjort det igen med femte bog i serien om den svenske krimibetjent Vanessa Frank.

I “X” tager Engman os med ind i bettingindustriens brogede verden, hvor der hver dag spilles for milliarder af kroner på sportsvæddemål. Og hvor matchfixing er udbredt. Kampen om de mange penge og om at få spillerne til at gøre de rigtige ting, så væddemålene går hjem, bruger Engman på fornem vis som bagtæppe til en nervepirrende spændingsroman.

Vi møder meget forskellige mennesker i vidt forskellige parallelle handlingsforløb. Men pludselig krydser de spor, og tingene giver meget mere mening. Samtidig er der smæk på. Masser af action og lige-ved-og-næsten hændelser, hvor man tror, at nu er alt håb ude. Og endelig er Pascal Engman ikke bange for at ramme hovedpersonen og hendes tro væbner hårdt.

Hvordan han gør det, ved jeg ikke. Men Engman leverer endnu en gang en forrygende fortælling på knap 600 spændingsmættede sider. Og det er ikke én side for langt. Her er ingen tomgang eller alenlang indledning – som det var tilfældet med de meget hypede Stieg Larsson-bøger.

Så det er bare med at hoppe med på Vanessa Frank-vognen. Du bliver ikke skuffet.

Pascal Engman: X. People’s Press, 2023. 596 sider.

Der er lukket for kommentarer.