// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Tobias Bukkehave: Aftenland
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Tobias Bukkehave: Aftenland

Skrevet af den 27. august 2023 – 07:38Ingen kommentarer

Verden er forandret, og den danske agent Tom Cortzens opgaver er forandret med den. Rusland har invaderet Ukraine, og det s√¶tter naturligvis en helt ny dagsorden for den hemmelige tjeneste Sektor 7. Samtidig unders√łger de stadig de udenlandske forbindelser bag et attentat mod den danske forsvarsminister, der har gjort Danmark til et br√¶ndpunkt i verden, og nogen i det politiske milj√ł er tilsyneladende ude efter chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste. Der er alts√• nok at tage fat p√•.

Værre bliver det kun, da et par containere på mystisk vis forsvinder i Ukraine og en dansk agent forsvinder samme sted. Er der en forbindelse til den nyvalgte amerikanske præsident? Og hvad med Nordstream-sprængningerne? For slet ikke at tale om ministre og departementschefer, der åbenbart har nogle helt egne dagsordener.

Aftenland er tredje bind om Tom Cortzen og Sektor 7. Det er en aktuel sp√¶ndingsroman p√• h√łjt plan med skurke og h√•rdtsl√•ende helte, storpolitiske dramaer og lidt venskab og k√¶rlighed. Kvinderne er smukke og handlekraftige, m√¶ndene er larger than life, og det hele er tilsat lidt konspirationsteori, der nogen gange vakler p√• kanten til s√łlvpapirshat, men for det meste alligevel bare er en god historie.

Bukkehave tager os med til fronten i Ukraine, til Washington og med til regeringsm√łder i K√łbenhavn. Her er stay-behindnetv√¶rk fra den kolde krig, loyale soldater og opportunistiske civile. Det er h√łjaktuelt, og hvor toeren i serien ville lidt for meget og tabte fokus, er Aftenland fuldt p√• h√łjde med f√łrste bind. Jeg bliver lidt tr√¶t af de danske regeringsintriger og sporet med FE-chefen (spoiler: politikere og embedsm√¶nd er onde, det er kun efterretningstjenesterne der har rene hjerter og √¶gte tjener deres land), men resten er veltunet og underholdende, s√• kan du lide Carl Hamilton og 007 vil du ogs√• elske denne pageturner af en moderne agentroman.

Tobias Bukkehave: Aftenland. 382 sider, Politikens forlag. Udkom 20. juni 2023

Der er lukket for kommentarer.