// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malin Stehn: Et godt nyt år
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Malin Stehn: Et godt nyt år

Skrevet af den 9. januar 2023 – 06:43Ingen kommentarer

Det er nytårsaften 2018 og de to 17 årige veninder skal holde fest for fælles venner i den ene families hjem, mens forældrene mødes til fest i et andet hjem. Det er selvfølgelig med en vis bæven, at forældrene har sagt ja til dette, men de husker også, hvordan det var, da de selv var unge. Så pigerne får lov, dog bliver familiens barskab forsvarligt låst. Festerne tager sin begyndelse med masser af alkohol, god mad, samtaler og dans uvidende om, hvilke fysiske og moralske tømmermænd familierne vågner op til 1.januar.

Den ene pige, Jennifer er forsvundet, og med et vendes alt på hovedet, et sandt mareridt tager sin begyndelse. Hvad er der sket i løbet af nytårsnatten? Nu begynder detektivarbejdet for at finde ud af, hvad der er sket med Jennifer. Samtidig krakelerer facaderne, som er sat op, hemmelighederne rasler ud af skabet, og måske er det perfekte liv ikke så perfekt alligevel?!

Hvor godt kender vi egentlig vores venner? Hvor godt kender vi vores teenagebørn og deres gøren og laden? Hvor godt kender vi egentlig vores partner og ægtefælle?

Malin Stehn har skrevet et hav af børne- og ungdomsbøger, men dette er hendes debut for voksne. Hendes pen er skarp og præcis, og der er fart over feltet. Dertil kommer, at det er et godt litterært greb, at hun fortæller historien ud fra de forskellige personers synsvinkel, det giver et fint psykologisk tvist, hvor vores opfattelse, vurdering og sympati for de forskellige karakterer hele tiden udfordres og sættes på prøve.

Det er svært at lægge bogen fra sig, når man først har fået begyndt, dels fordi man brænder efter at finde ud af sandheden, hvad skete der med Jennifer? Men også fordi Malin Stehn beskriver de mellemmenneskelige relationer utrolig skarpt, og som læser tvinges man til at se sine egne venskaber og relationer efter i sømmene, ja måske endda se sine egne dæmoner i øjnene.

Skal man læse en god bog her i januar mørket er Et godt nyt år helt klart anbefalelsesværdig, og jeg glæder mig til at læse hendes næste bog, som hun pt. skriver på.

Malin Stehn, Et godt nyt år, Politikens Forlag, 2023, oversat af Dorte Einarsson, 464 sider.

Der er lukket for kommentarer.