// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Novellix: Fire noveller om venskab
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Novellix: Fire noveller om venskab

Skrevet af den 24. januar 2022 – 07:23Ingen kommentarer

Fire noveller om venskab er nyeste lille bog-boks fra forlaget Novellix. Konceptet er det samme som altid: de har samlet fire gode noveller i en lille boks. Små appetitvækkere til større forfattere og temaer, og denne gang er temaet venskab.

Det er Rachel Cusk, Tessa Hadley, Chimamanda Ngozi Adiche og Lisa Taddeo, der har skrevet de fire noveller. Alle kvindelige forfattere, og alle med tilknytning til England eller USA. Kun Adiche med de nigerianske rødder falder lidt ved siden af i den gruppe, men det gør ikke spor for den holder et virkeligt højt niveau i fortællingen om den unge dreng, der dyrker et venskab med tjenestedrengen Raphael og faktisk slet ikke forstår, hvad venskab er.

Cusk skriver om venner på skiferie, der hverken kan finde ud af at tale om de svære forhold eller finde ud af at lade være. Hadley tager os til England, hvor moderne småbørnsforældre skal jonglere med bleer og børnebræk, mens de forsøger stadig at være individer med drifter og ambitioner – også når det kommer til deres venskaber. Taddeo kigger på et venskab mellem unge kvinder, der balancerer tab og sorg med det grænsesøgende ungdomsliv.

Novellerne kan læses hver for sig, men kompletterer også hinanden, når man læser dem sammen for de forskellige vinkler på venskabets natur. Jeg har ikke læst noget af nogle af de fire kvindelige forfattere før, og derfor er novellix-boksen også en lille appetitvækker for at dyrke deres forfatterskaber lidt mere. Det virker og det er godt.

Novellix: Fire noveller om venskab. Af Rachel Cusk, Tessa Hadley, Chimamanda Ngozi Adiche og Lisa Taddeo. Oversat af Juliane Wammen, Lisbet Kjær Johansen, Sigrid Kraglund Adamsson, Morten Visby, Oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.