// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Novellix: Fire noveller om venskab
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Novellix: Fire noveller om venskab

Skrevet af den 24. januar 2022 – 07:23Ingen kommentarer

Fire noveller om venskab er nyeste lille bog-boks fra forlaget Novellix. Konceptet er det samme som altid: de har samlet fire gode noveller i en lille boks. Sm√• appetitv√¶kkere til st√łrre forfattere og temaer, og denne gang er temaet venskab.

Det er Rachel Cusk, Tessa Hadley, Chimamanda Ngozi Adiche og Lisa Taddeo, der har skrevet de fire noveller. Alle kvindelige forfattere, og alle med tilknytning til England eller USA. Kun Adiche med de nigerianske r√łdder falder lidt ved siden af i den gruppe, men det g√łr ikke spor for den holder et virkeligt h√łjt niveau i fort√¶llingen om den unge dreng, der dyrker et venskab med tjenestedrengen Raphael og faktisk slet ikke forst√•r, hvad venskab er.

Cusk skriver om venner p√• skiferie, der hverken kan finde ud af at tale om de sv√¶re forhold eller finde ud af at lade v√¶re. Hadley tager os til England, hvor moderne sm√•b√łrnsfor√¶ldre skal jonglere med bleer og b√łrnebr√¶k, mens de fors√łger stadig at v√¶re individer med drifter og ambitioner ‚Äď ogs√• n√•r det kommer til deres venskaber. Taddeo kigger p√• et venskab mellem unge kvinder, der balancerer tab og sorg med det gr√¶nses√łgende ungdomsliv.

Novellerne kan l√¶ses hver for sig, men kompletterer ogs√• hinanden, n√•r man l√¶ser dem sammen for de forskellige vinkler p√• venskabets natur. Jeg har ikke l√¶st noget af nogle af de fire kvindelige forfattere f√łr, og derfor er novellix-boksen ogs√• en lille appetitv√¶kker for at dyrke deres forfatterskaber lidt mere. Det virker og det er godt.

Novellix: Fire noveller om venskab. Af Rachel Cusk, Tessa Hadley, Chimamanda Ngozi Adiche og Lisa Taddeo. Oversat af Juliane Wammen, Lisbet Kjær Johansen, Sigrid Kraglund Adamsson, Morten Visby, Oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.