// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Annemette Gravgaard Larsen: Dag 0 – Mørkehav
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Roman, Ungdomsroman, Young adult

Annemette Gravgaard Larsen: Dag 0 – Mørkehav

Skrevet af den 24. februar 2021 – 04:42Ingen kommentarer

Mørkehav er første bog i Dag 0-serien. En fantasyserie for den unge læser med lige dele fantasy og dystopiske elementer.

Lasse og Lea er bedste venner, men Lea skal flytte til København, mens Lasse bliver i vestjyske Klitmøller. Den sidste weekend, de har sammen, bliver Lasse pålagt at babysitte sin lillesøster, Ellie. Og ikke nok med det, så ender de med at være sammen med Anders og Storm fra Lasses skole. De to drenge får lokket Lasse, som ikke vil stå tilbage for især Storm, der får Lea til at smile og grine, og Ellie med på at udforske en gammel bunker.

De bliver alle ved et uheld spærret inde i bunkeren, og allerede dér bliver deres samarbejdsevner udfordret. Mens de er i bunkeren, oplever de et stærkt, hvidt lys. Da de endelig kommer ud fra bunkeren, opdager de snart, at noget har ændret sig. Alle andre mennesker er tilsyneladende sporløst forsvundet.

De fem drager derfor ud sammen for at finde deres familier, men det er ikke uden fare. Hvad er der sket? Hvor er deres familier henne? Og bliver verden nogensinde normal igen?

Mørkehav er en spændende og let fortalt YA-fantasyroman, som tager fat i flere interessante temaer. Der er skjult og spirrende, ung kærlighed, som kan være svær at håndtere. Vi ser venskaber fra uventede steder vokse frem, mens de skal lære at tage ansvar for andre end sig selv, og heri ligger også en andel selvopofrelse.

Som jeg også nævnte først, så rummer historien både fantasy og dystopi. Menneskeheden er ved at gå under, og i stigende grad hen mod slutningen bliver de unges verdensopfattelse udfordret i betydelig grad.

Selvom Mørkehav er en roman, der henvender sig primært til de unge læsere fra mellemtrinnet og op, nød jeg at læse første bind af Dag 0-serien. Den kan klart anbefales, især for denne gruppe læsere, men også for ældre fantasyfans, der ønsker en let læsning.

Annemette Gravgaard Larsen: Dag 0 – Mørkehav. Straarup & Co, november 2020. 247 sider.

Der er lukket for kommentarer.