// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Christopher Isherwood: Ene mand
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Roman

Christopher Isherwood: Ene mand

Skrevet af den 6. december 2020 – 07:10Ingen kommentarer

George er alene. Hver morgen er en trist opv√•gning, langsomt at gennemf√łre sit morgenritual, g√• p√• badev√¶relse, kl√¶de sig p√• og g√łre sig klar til arbejde ‚Äď og vide, at ogs√• i dag er Jim d√łd.

Jim var George k√¶reste, og de delte livet i det store hus i Californien indtil en tragisk ulykke kostede Jim livet. Nu k√¶mper George med savnet, der ikke bliver mindre af at vi er i begyndelsen af 1960‚Äôerne, og det er bestemt ikke alle ‚Äď heller ikke i Jims familie ‚Äď der accepterede parrets forhold.

Ene mand f√łlger Georges dag. Fra samtalen med naboen til hans undervisning af studerende p√• universitet. Fra turen gennem trafikken til bes√łget hos en d√łende veninde p√• hospitalet. Fra det form√•lsl√łse og alligevel f√łlelsesm√¶ssige n√łdvendige alkoholindtag med en anden veninde til den forsigtige flirt med en studerende p√• en bar.

Det er en fort√¶lling uden store armbev√¶gelser, men alligevel utrolig intens. Isherwood skriver om et hverdagsliv, s√• man kommer ind under huden p√• sorgen og magtesl√łsheden, men ogs√• p√• h√•bet om at kunne skabe en mening ud af det meningsl√łse.

George er en nuanceret, interessant karakter. En mand i dyb krise, men ikke en mand er der √łdelagt. Det er en roman om sorg og tab, en roman om at v√¶re anderledes og ildeset for sin seksualitet, men ogs√• om at det gode i venskaber og f√¶llesskaber.

Det er f√łrste gang, jeg har l√¶st Isherwood, der nok er mest ber√łmt for forl√¶gget til musicalen Cabaret, nemlig den ber√łmte Farvel til Berlin. Ene mand er m√•ske mindre kendt, men absolut en perle af en roman, og jeg har helt bestemt lyst til at l√¶se mere.

Christopher Isherwood: Ene mand. 172 sider, Turbine. Oversat af Juliane Wammen, udkom 26. oktober 2020

Der er lukket for kommentarer.