// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nick Clausen: Blod på tanden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Gys, Ungdomsroman

Nick Clausen: Blod på tanden

Skrevet af den 29. januar 2021 – 05:47Ingen kommentarer

Blod på tanden er en ny “Du er hovedpersonen”-bog fra Nick Clausen. Clausen har tidligere udgivet Spøgelseshvisker, som er samme type bog og for samme målgruppe.

Du vågner op i en hospitalsseng uden nogle minder om, hvordan du er havnet der. Du har tilsyneladende slået hovedet og har drop i armen. Der er ingen vinduer, og døren er låst. Hvad er det, der sker? Hvordan er du havnet der? Og hvordan kommer du ud derfra? Spørgsmålene hober sig op, og du skal nu finde vej ud derfra, inden kvinden i den hvide kittel stopper dig.

Sproget er nemt og flydende. Clausen formår at skrive gys til et ungt publikum, så det både er let og spændende. Det er handlingen og indlevelsen, som er i centrum, og det fungerer godt.

Min 12-årige søn læste bogen, selvom gys ikke er hans store interesse. Han syntes dog, at bogen var god og spændende. For ham var sværhedsgraden mellem, mens den er let for de mere voksne læsere. Han tilføjede, at det var sjovt, fordi et enkelt forkert træk var nok til, at man fejlede og startede forfra.

Blod på tanden er en letlæst gyserbog for de unge, nysgerrige læsere fra omkring 10 år og op. Man behøves ikke at være gyserfan for at læse den, men det skader ikke.
Anbefales som let underholdning og udfordring her i coronatiderne med hjemmeundervisning og læs-selv, eller til en hygge lørdagslæsning under et tæppe.

Læs også anmeldelsen af Spøgelseshvisker.

Nick Clausen: Blod på tanden. Forlaget Facet, august 2020. 99 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.