// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tom Jørgensen og Frydenlund: 101 kunstnere 2020/21
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Årbog, Kunst, Roman

Tom Jørgensen og Frydenlund: 101 kunstnere 2020/21

Skrevet af den 31. december 2020 – 05:10Ingen kommentarer

I et interview i radioen for nyligt, hvor tilfældige mennesker på gaden, blev spurgt om de havde hævet deres indefrosne feriepenge, svarede 3 ud af 4, at de havde brugt deres penge på kunst. Investeret i noget de normalt ikke havde råd til, men som de virkelig havde ønsket sig.
Og efter et mildt sagt mærkeligt år, med nedlukninger og livsforandrende oplevelser, er der en stor interesse for kunst og kultur.

Et godt bud på at holde lidt øje med, hvad der rører sig i den danske kunstverden, er bogen 101 kunstnere, der er udkommet her i efteråret.

Bogen er en årbog, der præsenterer 101 kunstnere for at vise kvaliteten i dansk billedkunst og et udvalg af landets mange kunstnere.

”Kunst skabes ikke kun af dem, der har gået på Kunstakademiet, og den ses ikke kun af intellektuelle akademikere. Kunst er fantasi, provokation og irrationalitet. Det er for alle, uanset om man er udøver eller beskuer, og hold de op, hvor den lever i Danmark” siger Tom Jørgensen der er redaktør på 101 kunstnere.

Denne bog er 11. udgave af denne kunstårbog og det er spændende at se, hvor alsidigt et udvalg, der er samlet i bogen – der er helt klart noget for enhver smag. Kunsten er samlet sammen fra alle dele af Danmark og giver god mulighed for kunstinteresserede at følge med i, hvad der rører sig rundt omkring og ikke kun på de store etablerede gallerier.

Tom Jørgensen er kunsthistoriker og anmelder ved Kunstavisen og Jyllands-Posten samt kunstformidler, forfatter og foredragsholder.

Bogen er udkommet på forlaget Frydenlund med Henning lund som forlagsredaktør for denne bog.

Tom Jørgensen, 101 kunstnere 2020/21, Forlaget Frydenlund, 206 sider, 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.