// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Løkke Rasmussen: Om de fleste og det meste
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Politisk biografi

Lars Løkke Rasmussen: Om de fleste og det meste

Skrevet af den 30. september 2020 – 05:25Ingen kommentarer

Når en bog inden sin udgivelse er blevet hypet så meget, som det er tilfældet her, så kan den næsten kun skuffe. Om bogen så gør det, afhænger dog af hvad man forventer sig af bogen.

Hvis man forventer en masse afsløringer fra fortrolige forhandlinger bag lukkede døre og Løkkes uforbeholdne mening om mange af sine politiske med- og modspillere, så kan man ikke blive andet end skuffet. For bogen er stort set blottet for den slags afsløringer og tilsvininger. Kun en lille håndfuld journalister og et par unavngivne politikere får kradse ord med på vejen.

Men hvis man holder sig for øje, at den enorme foromtale af bogen først og fremmest er båret frem af båndudskrift fra et hovedbestyrelsesmøde og de få kryptiske linjer på sidste side om Løkkes politiske fremtid, så bliver man knap så skuffet. For så kan man godt regne ud, at resten af bogen ikke er speciel saftig. For så havde det nok også været brugt i forlagets arbejde med at skaffe foromtale.

Til gengæld får vi et ganske velskrevet kig “ind under huden” på en af vor tids mest markante politiske skikkelser gennem flere årtier. Løkke kommer godt omkring hvad det er han er rundet af og hvad der er hans politiske pejlemærker. Vi bliver mindet om hvor meget sundhedspolitikken stadig betyder for den tidligere amtsborgmester, sundhedsminister og fader til den store kommunalreform, som afskaffede amterne og skabte de fem regioner. Vi får sat en tyk streg under Løkkes kærlighed til Færøerne og Grønland – selvom sidstnævnte dog også får et par kradse ord med på vejen.

Der bliver også plads til en hyldest til Søren Pind i en bog, der til gengæld ikke ligefrem flyder over med selvrefleksion og selvindsigt. Det bliver mest til en hyggesludder. Og det er i og for sig også ganske fint. For Løkke skriver godt og virker som en lun mand, som det er en fornøjelse at være i selskab med. Bogen er derfor mere omhyggeligt udvalgte nedslagspunkter end det er en selvbiografi. Men sådan en – med de saftige detaljer og personangreb – kommer med stor sandsynlighed på et tidspunkt.

Lars Løkke Rasmussen: Om de fleste og det meste. Politikens Forlag, 2020. 315 sider. Udkom i august.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.