// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Hastrup: Vildskud
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Julie Hastrup: Vildskud

Skrevet af den 28. maj 2020 – 06:00Ingen kommentarer

I en sorggruppe i København mødes tre voksne mennesker, der har det til fælles, at de alle har mistet en de elskede. De har svært ved at komme videre og finder trøst i hinandens selskab ved at sætte ord på deres tanker og følelser. En erfaren psykolog leder gruppen og støtter dem i deres oplevelser. En dag starter en yngre kvinde i gruppen, der har mistet sin søster. Hun er vred, frustreret og sætter ord på de forestillinger hun gør sig om hævn. Hun bringer en uheldig energi ind i gruppen, og snart fantaserer flere af de sorgramte om at hævne sig.

Drabsefterforsker Rebekka Holm kontaktes en dag af en gammel barndomsven, hvis unge søn både har modtaget anonyme breve med dødstrusler og besynderlige telefonopkald. Det spøjse er, at det med telefonopkaldene udsættes Rebekka Holm også for. Har det noget med deres fælles fortid at gøre? Eller har det noget med hendes kærestes hospitalophold at gøre?

Vildskud er ottende selvstændige bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm. I en rum tid tænkte jeg, om Vildskud overhovedet kunne genrebetegnes med krimi, når der ikke fandt drab sted. Det skulle jeg aldrig have tænkt, det startede en bølge af mord! Vildskud er i den grad en krimi! Og en af de rigtig gode af slagsen.

Og så er Vildskud også en undersøgelse af, hvad tabet over at miste dem vi holder af, kan gøre ved os. Og en krimi om sorg, om den tabubelagte lyst til hævn og en reminder om, at folk måske ikke altid er dem, de giver sig ud for at være. Vildskud er spændende både til at blive lidt klogere på sorg og som nattesøvnsstjælende krimilæsning.

Jeg har også med bankende hjerte, afbrudt nattesøvn og stor fornøjelse læst de første syv bind i serien om Rebekka Holm, og du kan finde link til anmeldelserne her. Hvis du elsker krimier og endnu har til gode at møde Rebekka Holm, kan jeg kun varmt anbefale dig at kaste dig over Julie Hastrups forfatterskab.

Julie Hastrup (f. 1968) er uddannet journalist. Hun debuterede i 2009 med En torn i øjet, som er første bind om Rebekka Holm.

Julie Hastrup, Vildskud, Politikens forlag, Maj 2020, 416 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.