// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Haiberg: Død verden 2 – Utopia
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Gys, Horror, Roman, Spænding, Ungdomsroman

Louise Haiberg: Død verden 2 – Utopia

Skrevet af den 20. april 2020 – 05:142 kommentarer

I Louise Haibergs Død verden-serie er verden gået under i en zombieapokalypse. Alle civilisationer er tilsyneladende faldet sammen. I første bind hører vi om, hvordan Nera og hendes gruppe bliver reddet fra et zombieangreb af to vampyrelvere, og herefter følger vi dem på vejen mod den sikre by Vita.

Her i Utopia ankommer Nera og hendes gruppe til byen sammen med de to vampyrelvere Krista og Bane. Inden livet i Vita var Aiden og Nera meget tætte i et søskendelignende forhold. Men siden de mødte vampyrelveren, har Krista og Aiden opbygget et kærlighedslignende forhold, på samme måde som Bane og Nera har. Og sammen med det daglige arbejde, alle mennesker får i forbindelse med genopbygningen af byen, har Aiden og Nera mindre tid til hinanden, og de synes at drive fra hinanden. Dertil kommer, at Aiden er faldet godt til i byen og har nemmere ved at abstrahere fra de mindre positive ting, der gemmer sig i periferien.

Nera er derimod konstant paranoid og fyldt med frygt. Hun kan ikke indfinde sig med, at deres nye situation ikke er for god til at være sand. Hun har svært ved at opgive den strenge og skeptiske vilje, der har holdt hende og gruppen i live. Hun har været vant til at tage styring og have kontrol i den døde verden, hvor gamle regler er ophørt, og hvor kun den stærkeste overlevede. Og så føler hun sig nødsaget til at finde ud af, hvad der gemmer sig i periferien.

Normalt skal man passe på med de visuelle ekstrating i en bogs layout, da det hurtigt kan blive lidt for fikst eller fjerne fokus fra selve historien. Men heri fungerer det rigtig godt af to årsager. Først og fremmest sker der jævnligt et skifte mellem de håndskrevne dagbogssider og det regulære narrative forløb, mens hovedpersonen Nera skriver i dagbogen. Og derudover fylder dagbogen rigtig meget for Nera. Det er hendes faste holdepunkt, hendes måde at mindes, alt det og dem der har været, på og hendes måde at bearbejde indtryk og hændelser.

Utopia er en spændende fantasyroman med et højt tempo, masser af action og en interessant psykologisk opbygning hos især Nera. Anbefales til alle fantasyfans. Men man skal ikke glemme at den har elementer af noget uhygge og horror.

Louise Haiberg: Død verden 2 – Utopia. Tellerup, november 2017. 256 sider.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.