// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rachel Abbott: Leg med døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Spænding

Rachel Abbott: Leg med døden

Skrevet af den 13. maj 2020 – 06:23Ingen kommentarer

Matt og Jemma skal til bryllup hos Matts bedste ven, Lucas. Et par dage før brylluppet skal stå, tager Matt og Jemma op til Lucas og hans forlovede, Nina, sammen med Lucas’ søster og en lille flok af Matts og Lucas’ fælles venner, hvor de skal fejre den forestående begivenheden. Men så langt når de aldrig. Kort før brylluppet finder de et lig, og samtidig er der tragiske hændelser fra fortiden, som nu dukker frem. Deres indbyrdes forhold bliver aldrig som før igen.

Et år senere inviterer Lucas til en fejring, men gæsterne er nervøse og uforstående. Dette bliver kun endnu mere fremtrædende, når Lucas afslører sine hemmelige planer for denne aften.

Udadtil virker de forsamlede venner og deres ægtefolk glade og i harmoni ved det første selskab. Men under overfladen er der frustrationer, usikkerhed og falske motiver. Ved selskabet året efter er disse følelser forstærkede, og der er tydeligvis vrede, sorg og distance at se mellem dem, også mellem flere ægtefolk. Selv i Jemmas og Matts ægteskab er der kurrer på tråden. Alle er mistænkte, og ingen tør stole på de andre.

Leg med døden er bygget op om en struktur med skiftende fortællere og korte kapitler. Der er altså masser af tempo og skiftende tankestrømme for læseren. Det fungerer ganske fint, og vi bliver som læsere hurtigt draget ind i fortællingen, og vi undres fra start til slut.

Det er pudsigt, at det er en serie om politiassistenten Stephanie King, for i store dele af bogen føles det ikke, som om hun er en central del af handlingsforløbet. Det er hun faktisk heller ikke. Det er kun i perioder, at hun får en fyldig plads. Nu har jeg ikke læst første bog i serien, men denne struktur skaber mulighed for karaktererne omkring forbrydelserne her i Leg med døden at blive hovedaktørerne.

Rachel Abbott skriver med en utrolig lethed i sin stil, der gør, at romanen er hurtig at læse, og at det er nemt leve sig ind i historien. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, og jeg læste langt over halvdelen i én omgang.

Det er en glimrende psykologisk krimi, som udvikler sig hele tiden, og selvom man tror, man har luret plottet, så er der twists nok til at overraske enhver.

Leg med døden er anden roman i serien om Stephanie King, men Abbott har skrevet andre krimier før disse. Vi har tidligere anmeldt romanen Bag facaden.

Rachel Abbott: Leg med døden. Oversat og på dansk ved Nanna Lund. Gads Forlag, marts 2019. 379 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.