// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Grue: Mysteriet i genbrugsen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Anna Grue: Mysteriet i genbrugsen

Skrevet af den 27. marts 2020 – 07:32Ingen kommentarer

I dag udkommer Anna Grue´s nyeste bog ”Mysteriet i genbrugsen”.

I bogen møder vi Anne-Maj Mortensen, der er gået på efterløn efter at have arbejdet mange år som lægesekretær. Hun bor i et lille hyggeligt byhus med sin hund Mortensen den Tredje. Hun er en passioneret kok og har en svaghed for krydsord. Efter at hun er stoppet med at arbejde, har hun meldt sig som hjælper i den lokale genbrugsbutik. Her er der en flok engagerede medarbejdere, der går meget op i at få butikken til at fungere. Da Helmer Bergstrøm, tidligere advokat, dør, bliver der rift om bogafdelingen, som var hans ansvarsområde. Anne-Maj, eller som hendes datter og barnebarn kalder hende – Fru Mortensen, har store planer med det lille boghjørne.

Og sådan går dagene i Genbrugsen. Men da Anne-Maj finder liget af Fru Bergstrøm, bliver hun alligevel lidt mistænksom, og stille og roligt indleder Fru Mortensen sin egen private efterforskning, for der er altså noget der ikke stemmer.

Det er virkelig en skøn bog som Anna Grue har skrevet. Hun beskriver den selv som en ”hygge-krimi” og det passer perfekt. Her er scener fra hverdagslivet med madlavning, slankekure, havearbejde og så den stædige, lidt emsige, men alligevel elskelige Fru Mortensen, der går politiet på nerverne.

Jeg er vild med Fru Mortensen og Anna Grues imponerende evne til at skrue en god historie sammen. Persongalleriet, stemningen og plottet fungerer virkelig godt og jeg ser frem til, at Fru Mortensen skal opklare flere forbrydelser og mysterier, for hun er sej og lader sig ikke sådan stoppe af et par simple udfordringer eller unge politifolk.

Bogens skønne omslag er designet af Simon Lilholt Imperiet og slår fint tonen an for stemningen i bogen.

Anna Grue debuterede i 2005 med romanen ”Noget for noget” og hun fik sit store gennembrud med kriminalserien om Den skaldede detektiv Dan Sommerdahl, der nu er blevet filmatiseret.

Anna Grue, Mysteriet i Genbrugsen, Lindhardt og Ringhof, 304 sider, marts 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.