// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nick Clausen: Dødt kød – Dag 1
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Dansk roman, Fantasy, Gys, Horror, Roman, Spænding, Ungdomsroman

Nick Clausen: Dødt kød – Dag 1

Skrevet af den 29. september 2019 – 05:222 kommentarer

Dan, Thomas og Jeanette er fanget i en kælder, efter at de blev angrebet af en zombiekvinde. Der går dog ikke længe, før kvinden ikke er den eneste zombie i huset over dem. De kan ikke slippe ud og komme i sikkerhed uden at måtte stå ansigt til ansigt med zombierne, som indtil videre ikke har spredt sig ud i samfundet.

Problemerne hober sig op, eftersom de ikke har nogle forsyninger, og en af dem begynder at vise tegn på at være smittet.

Det er befriende, at karaktererne ikke skal bruge lang tid på at indse og acceptere, at der er tale om noget unaturligt, men at de hurtigt opfatter og vurderer situationen, som de så handler ud fra.

Jeg kan også godt lide, at oprindelsen, til at de døde vågner, ikke er et tilfældigt virusudbrud, men at det har en mere specifik oprindelse. Jeg vil dog ikke afsløre mere end dette. Det underbygger dog troværdigheden i historien, især med tanke på at målgruppen starter ved 10-12-års alderen, at der er en konkret årsag til udbruddet.

Karaktererne virker troværdige i deres teenageadfærd. De er styret af deres følelser, de er usikre og tøver, men stadig er de i stand til at handle, når det kræves af dem. På trods af, at det er kort bog, får man en fornemmelse af de forskellige karakterers personligheder og handlemønstre.

Tempoet i bogen er handlingspræget, og det holder spændingen høj og vedvarende. Derfor gør det heller ikke noget, at settingen er simpel, og der ikke er meget fokus på miljøet. De er spærret inde i en kælder, og de kæmper mod tiden for at overleve.

Clausen har en behagelig stil, der er let læselig og spændende. Han holder sig heller ikke tilbage med malende og eksplicitte beskrivelser af splat og gru – stadig med hensyn til målgruppen.

Det er en glimrende zombiebog til unge, der godt kan lide blod og gys. Min knap 11-årige søn kunne rigtig godt lide den, da han stjal den med ind på sit værelse. Men man skal nok heller ikke være yngre.

Den kan anbefales til de unge gyser- og splatterfans, men voksne kan også læse den. Jeg lod mig i hvert fald rive med.

Nick Clausen: Dødt kød – dag 1. Forlaget Facet, 2017. 124 sider.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.