// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rigetta Klint: HÅNDværk no.01
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Rigetta Klint: HÅNDværk no.01

Skrevet af den 14. januar 2020 – 05:46Ingen kommentarer

Et bookazine. Alene ordet lyder skønt. Og det er et helt igennem skønt bookazine, som Rigetta Klint har udgivet hos Muusmann forlag. Bogen er opbygget som et magasin med reportager og interviews og dette første HÅNDværk hedder ”Til bords med HÅNDværk”.

At titlen er HÅNDværk er ikke en tilfældighed, for her hyldes håndværket, fra det traditionelle til det moderne. I bogen præsenteres vi for dem der er stolte af deres håndværk – de selvlærte og de faglærte. I bogen finder man forkærligheden for håndværksfærdigheder og de mange materialer der kan bruges til at skabe og fremstille ting vi kan tage med til bords.

Bogen er også en opfordring til at gøre sig umage, bruge lidt tid på at skabe et måltid, dække et smukt bord og bruge tid sammen, mødes med hinanden og sætte farten ned og dyrke fællesskabet.

I til bords-udgaven møder vi mange passionerede mennesker og det er altid inspirerende og beundringsværdigt, når mennesker er engagerede i det de laver. Her møder vi keramikeren der skaber et smukt stel, mejeristen der laver oste på den gammeldags måde, en østersfisker der deler ud af sin viden og mange flere.

Her finder man også opskrifter og til sidst en samlet oversigt over produkter og personer, der er med i denne udgave af HÅNDværk. Teksten i bogen findes både på dansk og engelsk. Tanken er at HÅNDværk skal udkomme to gange årligt, med forskellige temaer, men med udgangspunkt i håndarbejde, håndværk, kunsthåndværk og design.
Et eksklusivt og interessant bookazine, der i sig selv er et stykke håndværk.

Rigetta Klint, HÅNDværk no. 01, Muusmann Forlag, 150 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.