// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Jacobsen: Befrielsens øjeblik
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Politisk biografi

Kirsten Jacobsen: Befrielsens øjeblik

Skrevet af den 12. juni 2019 – 07:05Ingen kommentarer

Maj måneds nok mest omtalte bog, der landede som en bombe midt i folketingsvalgkampen, er ”Befrielsens øjeblik”, hvor den erfarne portrætbogsforfatter Kirsten Jacobsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen får sig en god snak om hvad Løkke Rasmussen er rundet af, hvad hans politiske pejlemærker er og meget mere. Mest opmærksomhed har der været omkring Løkkes tanker om en SV-regering. Men bogen rummer også mange andre spændende ting. Ikke af jordskælvsagtige dimensioner, men ting, der er med til at tegne et billede af Løkke Rasmussen.

Det er ikke en kritisk portrætbog i stil med ”For enhver pris”, men mere en lettere ukritisk samtalebog i stil med ”Mette Frederiksen – et politisk portræt”, hvor Mette Frederiksen får oceaner af taletid. Og det er der i og for sig ikke noget galt i. Det er bare vigtigt at man tager bogen for det den er, og ikke noget andet.

Kirsten Jacobsen både skriver og spørger godt. Ikke som en dreven politisk journalist. Men som en nysgerrig borger. Og det er dejligt forfriskende og meget anderledes end hvad man oplever, når Løkke Rasmussen bliver interviewet i tv-nyhederne.

Skal man putte lidt malurt i bægeret, så bliver der godt nok lavet meget mad, røget mange cigaretter og drukket meget kaffe. Sidebemærkninger, som ikke behøvedes at være der. Men omvendt så er det med til at sætte en god ramme om en god snak.

Bogen er blevet kaldt en af de bedste politiske bøger i nyere tider. Helt der op vil jeg ikke svinge mig. Men den er god. Det er den. Så læs den nu eller i sommerferien.

Kirsten Jacobsen: Befrielsens øjeblik – samtaler med Lars Løkke Rasmussen. Politikens Forlag, 2019. 207 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.