// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Larsen: Mette Frederiksen – et politisk portræt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Thomas Larsen: Mette Frederiksen – et politisk portræt

Skrevet af den 7. maj 2019 – 07:42Ingen kommentarer

Dette er ikke en traditionel journalistisk portrætbog, hvor forfatteren har talt med 50, 100 eller flere kilder om hovedpersonen. Til citat og udenfor citat. Hvor vi får optegnet de gode og de dårlige karaktertræk i en skarp bog, som hovedpersonen måske ikke er ovenud begejstret for. Det er der ikke tale om her.

Her er tale om det en anden anmelder har kaldt et ”barokmaleri”. Det er Mette Frederiksen, der får lov at tale og fortælle næsten 100 procent uimodsagt. Fortælle om sin opvækst, ungdom, politiske karriere indtil nu og om sine politiske synspunker. Og om alle de områder, hvor hun har ændret holdning og nu ser anderledes på tingene.

Denne varedeklaration er vigtig. For de mange hug bogen har fået i andre anmeldelser har nemlig ofte handlet om, at det ikke er en traditionel portrætbog, hvor forfatteren ”går til” hovedpersonen. Her er tale om at Mette Frederiksen får malet det billede af sig selv og sin politik, som hun ønsker.

Hvis man accepterer at sådan er det nu engang her – som det har været i mange af Thomas Larsens tidligere værker – så får man en ganske udmærket fortælling om hvem Socialdemokratiets formand er og hvad hun mener om alt fra integration over klimaproblematikken til rigsfællesskabet. Godt at vide hvor hun står, hvis Frederiksen om ganske få måneder indtager statsministeriet. Så ved vi ligesom allerede hvor vi har hende, og hvad hun tænker om dette og hint.

Ingen afsløringer, men en grundig indføring i hvad Frederiksen tænker. Ukritisk, men velskrevet af Thomas Larsen, der har gjort den slags politiske portrætbøger til sit varemærke.

Thomas Larsen: Mette Frederiksen – et politisk portræt. Gyldendal, 2019. 316 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.