// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristian Lundberg: Malmøkrimierne 1-3
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kristian Lundberg: Malmøkrimierne 1-3

Skrevet af den 13. august 2010 – 15:35Ingen kommentarer

Kristian Lundberg har her udgivet en tre-i-en´er – tre krimier i én bog – på 680 sider. Den indeholder de tre bøger Ildslugeren, Ledvogteren og Malmømanden.

Første bog, Ildslugeren, er den længste af de tre. Det er her, vi får introduceret det miljø og det persongalleri, handlingen i alle tre bøger centrerer sig om, hvor de næste to bøger springer mere direkte til handlingen. Alle tre bøger foregår i Malmø og har samme hovedperson, den klassisk utilpassede politimand Nils Forsberg.

Introduktionen i Ildslugeren til Malmø som en by med et særdeles betændt undermiljø, uden reelt håb for ændring, springer en del i tid og sted, hvilket gør bogen til lidt forvirrende læsning.

Forfatteren bruger en poetisk fortællestil til at skabe en fornemmelse for Malmø og for de handlinger, der sker. Det poetiske er der en del af i Ildslugeren, men mindre af i de to efterfølgende bøger. Men den stil fungerer også bedst i beherskede doser, som i Ledvogteren og Malmømanden, hvor det i Ildslugeren godt kan virke lidt voldsomt. Generelt virker både Ledvogteren og Malmømanden mere sammenhængende og bliver dermed også mere medrivende og spændende læsning end Ildslugeren.

Samlet set er bøgerne er udmærket underholdning, men for mig hører de ikke til den klasse af krimier, jeg slet ikke kan lægge fra mig igen. Det skal dog ikke afholde dig fra at læse dem, hvis du falder over dem, det er som sagt udmærket underholdning, som du ikke vil fortryde at bruge nogle timer i selskab med.

Kristian Lundberg, Malmøkrimierne 1-3, (Ildslugeren, Ledvogteren, og Malmømanden), People´sPress, Marts 2010, Oversat fra svensk af Bent Vinn Nielsen, 680 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.