// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elias og Agnes Våhlund: Håndbog for superhelte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Graphic novel

Elias og Agnes Våhlund: Håndbog for superhelte

Skrevet af den 11. august 2018 – 11:27Ingen kommentarer

Lisa har det ikke godt på sin skole. Hun bliver mobbet af en flok drenge, der er rigtig grove.

En dag løber Lisa ind på skolebiblioteket for at gemme sig for de dumme drenge. Her finder hun en bog, der hedder “Håndbog for superhelte”. Bogen består af detaljerede beskrivelser af superkræfter. Det er næsten som om bogen taler til Lisa og hun ville ønske, at hun havde superkræfter, så hendes hverdag ville blive lidt lettere.

Lisa øver sig i superevnerne og ingen af skolekammeraterne ved, at den nye superhelt i byen, i virkeligheden er Lisa. Lisa der bliver drillet med sine stritører.

Astrid på 10 år har læst de første to bøger i serien om “Håndbog for superhelte” og hun synes, de er supergode. Det er så fedt, at det er en sej pige, der er hovedpersonen og man kommer med det samme til at holde med Lisa og hepper på hende.

Bogen er meget fint illustreret og er nærmest en grafisk novelle eller en tegneserie og man bliver hurtigt suget helt ind i bogens univers.
Der er tempo og spænding og det er så skønt, at der allerede kommer et tredje bind i serien på dansk til oktober. Det er fedt at kunne kaste sig over den næste bog i serien og så allerede kende personerne og dele af historien.

Forfatterne er et svensk ægtepar der bla. har arbejdet med teater, grafisk design, skrevet manuskripter og nu også er forfattere til en serie af børnebøger. Den fjerde bog i serien er på vej på svensk, mon ikke den også finder vej til Danmark. Bøgerne kan bruges som oplæsningsbøger eller selvlæsningsbøger for de 6-10 årige.

Elias og Agnes Våhlund, Håndbog for superhelte, People´s Press, 85 sider, 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.