// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard: Sukkersheriffen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard: Sukkersheriffen

Skrevet af den 20. november 2009 – 10:28Ingen kommentarer

I min familie, kunne vi godt have brug for et besøg af sukkersheriffen. For vi er glade for de søde sager. Vi prøver at begrænse det, men der er dage hvor vi nemt overskrider den anbefalede sukkermængde fra Sundhedsstyrelsen.

Vi er ikke alene om det – her i min familie. Mange steder, er det svært at begrænse sukkerindtaget – ikke blot i familien, men også i institutioner, til fødselsdage, julefester og hvor man som børnefamilie ellers færdes.

Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard er makkerparret bag Sukkersheriffen. Som henholdsvis sundhedcoach, kostvejleder, jounalist og mødre til et par børn, kaster de sig ud i kampen om sukkervanerne både ude og hjemme.

Mange undersøgelser viser, at børn får alt for meget sukker, der kan stjæle pladsen fra den sunde varierede kost. Sukkersheriffen er ikke ude på at forbyde alt sukker, men giver bud på, hvordan vi kan fjerne sukker fra hverdagen – og ”spare” lidt op til lækkerier i weekenden, til fester o.lign. uden at det går ud over sundheden.

De arbejder med 5+2 modellen, altså 5 dage uden sukker og 2 dage hvor det er ok. Det burde være muligt at stramme lidt op og bogen her er god motivation for, at skifte nogle af de sukkerholdige varer ud, med sundere alternativer.

I bogen er der en fin inddeling, med kapitler der kommer godt omkring faktuel viden og information, personlige historier, opskrifter og gode idéer til hvordan kostforandringen kan realiseres i familien.

Tonen i bogen er både humoristisk og alvorlig. Det er et vigtigt ærinde, de to forfattere er ude i. Og idéen er at det er sukkersheriffen der siger nej og den ene heste-metafor tager den anden, med kapitler som; Når krybben er tom bides hestene, Et hestehoved foran, Prinsen på den hvide hest og Hyp alle mine heste.

Bogen er illustreret af Nikoline Werdelin, der bidrager godt til en indbydende og inspirerende bog.
Til Sukkersheriffen hører også en lille pixibog om ”Sukkerprinsessen” som appellerer fint til de mindste i familien. Bogen slutter med lidt ord til eftertanke; 1 gram handling vejer mere end 10 tons snak!

Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard, Sukkersheriffen, Politikens forlag, 2009, 217 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.