// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ole G. Mouritsen: Sushi – lidenskab, videnskab & sundhed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Ole G. Mouritsen: Sushi – lidenskab, videnskab & sundhed

Skrevet af den 19. november 2009 – 10:18Ingen kommentarer

Her i huset er yndlings take-away: fisk. Ungerne vil have en friskstegt fiskefillet fra fiskehandleren og mor og far vil have sushi. Hvis begge dele er på bordet, er alle glade.

Men sushi behøver ikke bare at være take-away. Hvorfor ikke kaste sig ud i at lave sin egen lækre sushi?
For mig har det altid stået som et lidt uoverskueligt projekt, men med Ole G. Mouritsens Sushi-bog er det ikke inspiration der mangler.

Det er en meget smuk og dybdeborende bog. Her er sushi beskrevet som en lidenskab og en videnskab. Ole G. Mouritzen har været fascineret af sushi – baggrunden og historien bag, i mange år. Han vil gerne vise at selvom sushi kan virke lidt fremmedartet, er det ganske almindeligt mad som ikke behøver at være specielt avanceret.

Sushi er også super sundt og det burde også være en god grund til, at ville vide mere om denne form for japansk madlavning. Bogen er ikke en egentlig kogebog, men råvarerne beskrives og vi præsenteres for Sushi Science; videnskaben bag japansk mad.

Bogen består af 4 kapitler, eller strenge som forfatteren selv kalder dem. De kan læses hver for sig eller væves ind i hinanden. I kapitlerne er der bokse med detaljer, information, anekdoter og konkrete opskrifter på tilberedning af sushi, tilbehør og sideretter.

Sushi er mad, som er godt for kroppen, som beriger hjernen og er en fornøjelse for øjet. Så bare kom i gang. Lad dig berige og udvid din gastronomiske horisont. Sushi er zen!

Ole G. Mouritzen, Sushi – lidenskab, videnskab & sundhed, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2009.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.