// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Lippert: Bag magten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Samfund

Søren Lippert: Bag magten

Skrevet af den 31. august 2016 – 07:51Ingen kommentarer

Hvad foregår der egentlig inde bag de lukkede døre i de politiske rum på Christiansborg og i ministerierne? Det forsøger den nuværende TV2News-studievært og tidligere særlig rådgiver, Søren Lippert, at give os svar på i bogen “Bag magten – om politisk kommunikation”.

Lippert var særlig rådgiver for Nick Hækkerup, da han i Helle Thornings regeringstid var forsvars-, handels- og sundhedsminister. Før det var han politisk rådgiver i Socialdemokratiet. Han har således omkring otte års erfaring fra Christiansborg og “magtens maskinrum”.

Der er ingen tvivl om at den journalistuddannede Lippert har suget til sig og formår at formidle sin viden og indsigt systematisk og overordnet. Som generelle betragtninger og analyser. Det er dog en svaghed, at bogen kun handler om hvordan et stort regeringsbærende parti som Venstre eller Socialdemokratiet agerer og bør agere. Her er det tydeligt at Lippert kun henter sin ballast fra sit arbejde i Socialdemokratiet og har meget lidt kendskab til et lille partis arbejde med at omfavne og administrere magten.

Det er desuden tydeligt, at Lippert tager udgangspunkt i sine egne erfaringer og ikke hæver sig op i helikopteren og ned på systemet og på hvordan et ministerium arbejder. Det kommer meget til at tage udgangspunkt i den særlige rådgiver, om at sikre sig det rette kontor, det rette hotelværelse og meget andet lavpraktisk. En vejledning til kommende særlige rådgivere, som i flere tilfælde bliver sat op på en lige lovlig høj nok piedestal. At den særlige rådgiver spiller en vigtig rolle, er man ikke i tvivl om efter at have læst bogen. Man savner at Lippert forsøger at sætte sig i politikerne eller embedsmandens sted.

Politiske forhandlinger og samspil med genstridige støttepartier kunne have været interessant at få berørt.

Når det er sagt, så er der tale om velskrevet og meget grundig bog med gode betragtninger og observationer. Et must for alle med interesse for dynamikkerne i dansk politik og i beslutningsprocessen.

Søren Lippert: Bag magten – om politisk kommunikation. Akademisk Forlag, 2016. 203 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.