// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Robert Galbraith: The Silkworm
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Robert Galbraith: The Silkworm

Skrevet af den 20. februar 2015 – 07:55Ingen kommentarer

Privatdetektiven Cormoran Strike er ved at komme ovenpå med sin lille privatdetektivgesjæft. Hans seneste store sag (fra den første bog om Cormoran Strike; The Cuckoo’s Calling) har givet ham masser af omtale og dermed masser af kunder. Men det er primært forsmåede hustruer, der skal have dokumenteret ægtemandens utroskab inden sætter gang i skilsmissen, og det er ikke synderligt interessant i længden.

Men en dag kommer en anden type hustru ind på Strikes kontor. Hun er hverken forsmået eller skilsmisselysten, men nærmere lidt kort for hovedet og sær. Hun vil bare gerne have Strike til at finde hendes mand, for han har nu været væk noget længere end han plejer. Strike tager sagen, ikke fordi han synes den er synderligt interessant, men fordi han fatter sympati for hustruen og fordi han er småtræt af evindelige overvågninger af utro ægtemænd.

Den forsvundne ægtemand viser sig at være en afdanket, temperamentsfuld forfatter, som ikke har haft succes med en bog siden hans første udgivelse for rigtigt mange år siden. Han er ikke synderligt vellidt, for han ynder at sværte alle i sin omgangskreds til i sine bøger, både konen, kollegerne, gamle venner og fjender – alle står for skud. Desuden er det ikke første gang han er forsvundet for en tid, så de fleste tænker da også, at hans forsvinden mest er et mediestunt, som skal skabe opmærksomhed omkring hans kommende bog, the Silkworm. Men hvad der først virkede som en relativt ukompliceret sag, tager hurtigt en meget dyster drejning. Kan Strike løse sagen inden ondt bliver til værre?

Bogen er en fornøjelse at læse, ligesom den første bog om Cormoran Strike var det. J.K. Rowling skriver under pseudonymet Robert Galbraith som altid meget levende og med en sans for detaljer, som de færreste andre forfattere formår at få med uden at det bliver tørt. Persongalleriet er nuanceret og levende, og det er ligeså spændende at læse om Cormoran Strike og hans sekretær som det er at læse om selve sagen. Det er lidt af en kunst i en krimi. Og spændingen fejler bestemt heller ikke noget.

Robert Galbraith, The Silkworm, Little Brown Bookgroup, 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.