// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan Kjær: Normerne: Trikozappen og Nomernes vilde væddeløb
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Jan Kjær: Normerne: Trikozappen og Nomernes vilde væddeløb

Skrevet af den 17. oktober 2014 – 18:18Ingen kommentarer

Mig: “Hva´så Johan, hvad synes du om bøgerne?”
Johan fem år: “Ska´vi sige, at jeg skal sige, hvor mange stjerner ud af seks?”
Mig: “Ja, lad os bare sige det”
Johan: “Ok, så er det seks!”
Mig: “Seks stjerner ud af seks mulige?”
Johan: “Ja-da!”

Og så gav han ellers uopfordret et fyldestgørende referat af bogen Normernes vilde væddeløb, og det kan man jo ligesom kun gøre, hvis man har hørt ordentligt efter under oplæsningen. Men faktisk er det ikke noget problem for nomerne at få børnenes opmærksomhed – ganske enkelt fordi bøgerne er rigtig gode og fyldt med fede tegninger!

Vi har tidligere anmeldt nogle af Jan Kjærs bøger om nomerne, klik her. De nyeste bøger er Nomernes vilde væddeløb og Trikozappen.

I bogen om væddeløbet møder vi den lille nom Minno, som drømmer om at blive en af prinsesse Zikas stolte stormryttere. Men alle siger, at han er for lille. Heldigvis giver Minno ikke op så let, så han tilmelder sig væddeløbet trods deres hån. I fuld galop på sin pigo suser han af sted med de andre ryttere. Men de er hurtigere og stærkere og det er ikke noget let kamp. Men så sker der noget ingen havde regnet med. Og så viser det sig, at det ikke kun handler om at være stor og stærk, men at det også kan svare sig at være lille og kvik.

I bogen Trikozappen møder vi den opfindsomme Envo. Han drømmer om at rejse ud på eventyr ligesom nogle af de andre nomer. Han opfinder en trikozap, som er en strålekaster og det kvalificerer ham til at rejse ud på mission mod sværdsvingende slyngler. Hvordan han klarer det må du selv læse dig til. Jeg kan dog afsløre, at hvis du køber denne bog får du en trikozap med i købet! Det synes knægten her i huset er ret cool! Samtidig er bogen opslået på størrelse med et A3-ark, hvilket giver tegningerne god plads på siden.

Bøgerne om de gæve nomer indeholder fart og action på den sjove og søde måde, hvor det altid er de gode der vinder. Bøgerne har en forholdsvis enkel historie, der bliver rigt understøttet af de flotte og meget farverige illustrationer. Bøgerne er især gode til de 4-6 årige, der gerne vil høre historier med seje karakterer, som i storebrors bøger, men som stadig har brug for at vi forbliver i et trygt univers.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.