// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan kjær: Nomerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Jan kjær: Nomerne

Skrevet af den 23. september 2013 – 07:58Ingen kommentarer

Nomerne_udkommer

Velkommen til en verden af nomer!

Jan Kjær har skabt en original serie af nogle seje små helte. De er nomere og har hver deres styrke og særlige evner. Nomerne er vilde og frække og står sammen når det gælder. De bliver sendt ud på missioner og vender klogere tilbage med vigtige erfaringer.

Der er knald på farverne og der er fart over feltet. Bøgerne er spændende og handlingen er en smule farlig. Nomerne er seje helte – helte drenge godt gider læse om. Der er fede detaljer og liv på alle sider. Behøver jeg at nævne at tekst og illustrationer går op i en højere enhed?

Et sikkert hit er, at du får fingre i det “ægte” Dragesværd fra historien, hvis du køber bogen Dragesværdet, og du får en figur af hoverperson-nomen med i handlen, hvis du køber Den magiske norm eller Nomertræets helte. Og det er faktisk ret så genialt at give legetøj med! For bøgerne inspirerer til leg. Her hos os har drengene leget at de selv var nomere og fægtet løs. Det er især Johan på næsten 5 år, der er begejstret. Han har desuden en alder, hvor han er for stor til de sædvanlige billedbøger og for lille til højtlæsningbøger uden billeder. Jan Kjærs nomerbøger lander præcist ned i det hul.

Jan Kjær begyndte på skitserne til nomerne helt tilbage i 2009 og nomerne har således været temmelig længe undervejs. Jeg er imponeret over, hvor gennemført projektet er. Jan Kjær har skabt en verden af nomer med hverdagsliv, værdier og regelsæt. Faktisk kommer nomerne oprindeligt fra Jan Kjærs Taynikmaunivers, og de har ifølge Jan kjær lige fra starten været læsernes yndlingsbifigurer. Mon nomerne også finder vej til det store lærred?

Jeg byder i den grad nomerne velkommen og glæder mig til at se meget mere til dem. Min medanmelder Johan er helt enig!

Foreløbig er der fire bøger i handlen – du kan også låne dem på biblioteket.

Jan kjær, Nomerne, I alt fire bøger med følgende titler: Den magiske norm, Normertræets helte, Dragersværdet, Nomernes hemmelige beskytter, Alvilda Forlaget, September 2013, 24 sider pr. bog.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.