// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Håkan Nesser: Levende og døde i Winsford
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Håkan Nesser: Levende og døde i Winsford

Skrevet af den 18. september 2014 – 21:26Én kommentar

Han har gjort det igen, Håkan Nesser. Skrevet en virkelig god bog. Jeg er kæmpe fan. Da jeg havde læst den sidste side i serien om Barbarotti, var jeg så ærgerlig over, at serien var slut – men heldigvis begår Håkan Nesser også enlige svaler, denne gang i form af en roman krydret med krimielementer, som på trods af Nessers karakteristiske langsomme tempo holder dig interesseret og underholdt hele vejen.

Maria Holinek er taget til en lille by på heden i det sydvestlige England med sin hund som eneste følgesvend, og her har hun tænkt sig at blive vinteren over for at finde ud af, hvad der skal ske med hendes liv. Det eneste hun har besluttet er at overleve sin hund. Egentlig skulle hun have været med sin mand i Marokko, hvor de to – efter en større skandale begået af selvsamme mand hjemme i Sverige – skulle have tilbragt noget tid trukket tilbage fra avisoverskrifterne. De når dog aldrig til Marokko. Maria ændrer planer undervejs og i Polen træffer hun en spontan og meget drastisk beslutning, hvorefter hun lever inkognito hele vejen til England, for at ikke at efterlade sig spor. I England lever hun under et andet navn og er varsom med at fortælle om sig selv til de lokale, hun møder, mens hun overvejer, hvad hun skal gøre – og ikke mindst hvad hun har gjort.

Vi følger Maria og hunden Castor på de lange gåture i den engelske tåge, og lytter med på hendes overvejelser om livet. Er det muligt at starte forfra? Er det muligt slet ikke at efterlade sig spor? Og hvor længe kan man huske sine løgne og leve som en anden før fortiden banker på døren? Og hvad hvis den ikke gør? Det og meget andet handler denne bog om – og den er absolut anbefalelsesværdig. Rigtig god læseoplevelse!

Håkan Nesser, Levende og døde i Winsford, Modtryk, august 2014, 362 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.