// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ken B. Rasmussen: Livet, det forbandede
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ken B. Rasmussen: Livet, det forbandede

Skrevet af den 5. juni 2014 – 21:20Ingen kommentarer

Denne bog er uden tvivl de seneste måneders mest omtalte. Og en af de få bøger jeg kan komme i tanke om, som har betydet, at adskillige mennesker muligvis kan se frem til at komme en tur bag tremmer.

Tidligere Se & Hør-journalist Ken B. Rasmussens roman “Livet, det forbandede” handler om en journalist, kaldet Sønderjyden, der arbejder på ugebladet Set & Hørt. Her skaffer man sig uge efter uge gode historier om de kendte og de kongelige ved blandt andet at modtage oplysninger fra en kilde hos Nets om hvornår Prins Joakim eller andre bruger deres kreditkort.

Den praksis har vist sig også at være blevet brugt i virkelighedens verden på Se & Hør. Men det er en anden historie, som vil blive oprullet i retten.

I romanens verden på ugebladsredaktionen oplever Sønderjyden også en lang række andre ting, som dog ikke har knap så opsigtsvækkende karakter. Her er mere tale om druk, hor og kokainmisbrug med en kvindelig redaktionschef som omdrejningspunkt. Det har mere karakter af hævn over for en kvindelig redaktionschef fra virkelighedens verden. Kun et enkelt bogstav adskiller navnet på virkelighedens redaktionschef fra navnet på romanens redaktionschef.

Historierne fra Set & Hørt-redaktionen har tiltrukket sig stor opmærksomhed. Men i virkeligheden udgør den del under en fjerdedel af bogen. Langt hovedparten af fortællingen foregår nemlig mange år tidligere, hvor Sønderjyden levede det vilde liv i Los Angeles med sprut, damer og stoffer. Et liv der blandt andet bød på en karriere som natklubejer.

Der er gang i den i Los Angeles. Men i længden bliver det lidt trættende. Og man sidder naturligvis hele tiden og ønsker sig, at fortælleren vender tilbage til nutiden og Sønderjydens arbejde på Set & Hørt.

Bogen er velskrevet og også ganske spændende læsning. Den store historie om kreditkort-overvågningen har været fremme og det er som nævnt begrænset hvad der ellers er om livet på ugebladet. Det skal man blot holde sig for øje. Men man får sat flere detaljer på. Og derfor kan det anbefales at læse bogen. Især hvis man som undertegnede køber den til under 200 kroner i et supermarked eller låner den på biblioteket.

Ken B. Rasmussen: Livet, det forbandede. Bogkompagniet, 2014. 380 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.